Gerard Joling trok 1,8 miljoen kijkers.Nederland: De eerste aflevering van het televisieprogramma 'In de Hoofdrol' trok meteen 1,8 miljoen kijkers. De eerste gast was zanger Gerard Joling. In het programma staat elke week een bekende gast centraal.

Tal van familie en vrienden van Gerard kwamen opdagen in de Avro show, maar ook tal van bekende collega's van de zanger zoals Patty Brard en Henny Huisman. Karin Bloemen vertelde dat Joling eind jaren tachtig een flinke burn-out had.

Bloemen vertelde dat Joling op een keer huilend bij haar aan de deur stond, en dat hij een paar dagen bij haar ondergedoken leefde. In die tijd was Gerard niet alleen in Nederland, maar ook in AziŽ populair. "Ik was net terug uit MaleisiŽ. Meteen werd ik teruggevraagd om een of andere award in ontvangst te nemen. Ik kon niet meer. Ik belde mijn moeder en zei haar dat ik een paar dagen bij Karin zat," aldus de zanger in het programma.

Volgens Karin werd er destijds nauwelijks gelet op de fysieke gesteldheid van artiesten. "Gerard was gewoon op. We zouden dat tegenwoordig een burn-out noemen." De televisieshow 'In de Hoofdrol' wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Vroeger werd het gepresenteerd door Mies Bouwman

Eerder kon je bij ons lezen:
Vervanger Gerard Joling 'Toppers' bekend.

Bron: rtl.nl

Dit bericht is gepost op 17 November, 2008 en 3399 keer gelezen.Reageer op dit bericht: