Holebi-Jongeren trekken met caravan door Belgiť.De Holebi-Jongerengroep Wel Jong Niet Hetero trekt weldra met een caravan door Belgische studentensteden. Daarbij zullen scholen, jeugdbewegingen en anderen geconfronteerd worden met de leefsituatie van jonge holebi's in andere landen.

De caravan brengt getuigenissen, foto's en beeldmateriaal over holebi's in het buitenland, die het vaak veel moeilijker hebben dan wij. Wel Jong Niet Hetero is ongeveer twee jaar werkzaam op internationaal vlak en komt daarbij in contact met zeer verschillende culturen en samenlevingen. Onze samenleving staat veelal erg tolerant ten aanzien van Holebiís. Dit is echter nog niet zo in sommige andere delen van Europa en een groot deel van de rest van de wereld.

De holebi-Jongerenorganisatiae wil Vlaamse en Waalse jongeren laten zien dat er nood is aan solidariteit met jongeren uit landen waar de tolerantie ten aanzien van holebi's, of mensen die anders zijn, vaak ver te zoeken is. Het project wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid via de projectsubsidie voor landelijk georganiseerde jeugdverenigingen.

Wel Jong Niet Hetero richtte een camionette in en trekt daarmee door Belgische studentensteden. De buitenlandse deelnemers worden geselecteerd op basis van hun kennis van de holebi problematiek in hun land. Naast de rijdende caravan worden er ook debatten georganiseerd waarop zowel de media, de politiek als de jongeren worden uitgenodigd. De debatten zullen de holebi-problematiek op wereldschaal aankaarten.

De rondreis zal worden vastgelegd op dvd waarna het beeldmateriaal kan worden gebruikt door jongerenorganisaties en scholen om leerlingen actiever te sensibiliseren over de toestand van holebi's in de wereld.

Meer info: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Speels met holebi hetero en bi in Vlaanderen.
Holebi en Marokkaans zijn mag niet, ook niet in BelgiŽ.Bron: wjnh.be en differentworld.be

Dit bericht is gepost op 17 November, 2008 en 1691 keer gelezen.Reageer op dit bericht: