Vervanger Gerard Joling 'Toppers' bekend.Nederland: De NOS heeft komaf gemaakt rond het gedoe van de Toppers (Gerard Joling, Gordon, Ren Froger). Daarbij kondigde Joling recent aan niet meer mee te doen, ook niet aan het Songfestival.

Er is nu een vervanger gevonden voor Gerard Joling, niemand minder dan Jeroen van der Boom (foto). Die Joling zal vervangen tijdens zowel de Toppers-concerten als bij het Songfestival van volgend jaar in Moskou.

Jeroen van der Boom werd bekend met 'Jij bent zo', een Nederlandse bewerking van de David Bisbal-hit 'Silencio'. Hij scoorde een monsterhit in Nederland en Vlaanderen en meteen werd hij gebombardeerd tot de nieuwe Marco Borsato, met wie hij overigings samenwerkt en goed bevriend is. Zijn opvolgers En Wereld, Betekenis en Het is over werden ook grote hits in Nederland.

In Vlaanderen mocht Van der Boom rekenen op flink wat airplay, maar de hitparadenoteringen bleven wat achter. Toch is hij hier graag gezien. Dat bewees hij tijdens een optreden bij VTM live. Behalve zanger is Van der Boom ook presentator, en tot 2007 sprak hij stemmen in bij de animatie-serie 'Cafe, de Wereld', een onderdeel van 'De Wereld Draait Door'. Daar imiteerde hij stemmen van onder andere Gerard Joling.

Eerder kon je bij ons lezen:
Gerard Joling haakt af en Paul de Leeuw wil dat Gordon zwijgt.

Bron: tv.visie.be

Dit bericht is gepost op 13 November, 2008 en 2831 keer gelezen.Reageer op dit bericht: