Holebi Wereldspelen komen naar Antwerpen.In het Canadese Vancouver heeft de Gay & Lesbian International Sport Association (GLISA) Antwerpen gekozen als gaststad voor de derde editie van de World Outgames die zullen doorgaan in 2013.

Het evenement is het grote broertje van de EuroGames, de Europese sportkampioenschappen voor homo's, lesbiennes en biseksuelen. Deze gingen voor het laatst door in 2007 te Antwerpen. De World Outgames werden al eerder georganiseerd door Montreal in 2006 en in 2009 is Kopenhagen aan de beurt.

Aan het holebi-evenement nemen tienduizenden deelnemers deel aan de 35 verschillende sporten. Ook transgenders en hetero sporters zijn welkom op dit grootste evenement. Naast de sport is er ook ruimte voor cultuur, film, theater, literatuur en fotografie.

De aparte spelen voor holebi's zijn ontstaan vanuit het gegeven dat er (nog) veel homofobie is binnen de sportwereld. Vooral heteroseksuele mannen hebben het moeilijk een homo in hun team te aanvaarden. De holebi-spelen staan wl open voor hetero's en transgenders.

Eerder kon je bij ons lezen:
Sven Boutsen (Open-Vld) heeft bedenkingen rond OutGames in Antwerpen.
Scandinavische luchtvaartmaatschappij sponsor World Outgames.

Bron: eventplanner.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 31 October, 2008 en 1811 keer gelezen.Reageer op dit bericht: