Speels met holebi hetero en bi in Vlaanderen.Jeugd en Seksualiteit ontwikkelde een nieuw educatief spel om holebi aanvaarding bij zestien plussers te bevorderen. Het pakket heet: Speels met homoheterobi. Waarmee men op een speelse manier wil bijdragen tot tolerantie bij jongeren.

Holebi's botsen vaak nog op onbegrip en discriminatie. Uit verschillende recente onderzoeken blijkt dat jongeren niet altijd even tolerant zijn ten aanzien van holebi-jongeren. Ruim vier op tien jongens en bijna een kwart van de meisjes verdraagt holebi-jongeren niet. Bij islamitische jongens loopt dit op tot zestig procent.

Daarom ontwikkelde Jeugd en Seksualiteit vzw ‘Speels met homoheterobi', een nieuw educatief spel om samen met jongeren over seksuele diversiteit en verdraagzaamheid te spelen en werken. Openheid, informatie en communicatie zijn voor Jeugd en Seksualiteit vzw immers sleutelwoorden voor tolerantie.

Het spel is voor jongeren vanaf 16 jaar met als doel informatie te bieden en jongeren te laten stilstaan bij hun mening over seksuele diversiteit door met andere jongeren van gedachten te wisselen. Het is een kwartet met tien thema's met elk vier stellingen.

Elke stelling geeft achtergrondinformatie en richtvragen. Bij het kwartet hoort natuurlijk een handleiding , spelletjes om discussie af te wisselen met een actief spel en nog drie grote spelen.

Jeugd en Seksualiteit vzw is een informatie- en vormingsdienst over relaties en seksualiteit voor kinderen, jongeren en hun begeleiders. Jeugd en Seksualiteit vzw ondersteunt begeleiders van kinderen en jongeren bij het opzetten van activiteiten over relaties en seksualiteit en begeleidt vormingen voor jeugdwerkers. ‘Speels met Homo Hetero Bi kost € 10. Meer info Klik hierBron: volledige overname van jeugdwerknet.be

Dit bericht is gepost op 30 October, 2008 en 3805 keer gelezen.Reageer op dit bericht: