Niet alle homo's zijn dol op Geer en Goor.
De openlijke homo artiesten Gerard Joling en Gordon blijken niet bij alle homo's in de smaak te vallen. Dat blijkt uit een onderzoekje van het programma Rondom 10 waaruit blijkt dat driekwart van de homo's zich niet herkent in het beeld dat wordt neergezet door tv-homo's als Geer en Goor.

Het onderzoekje werd gedaan onder 680 leden van het de holebi belangenorganisatie het COC. Ruim een derde (36%) is van mening dat relnichten het beeld van homo's in Nederland bepalen en dat Gordon en Gerard niet goed zijn voor de homo-emancipatie.

Verder blijkt dat een derde van de ondervraagden wel van mening zijn dat een Gay Parade en een Roze Zaterdag optocht wl bijdraagt aan de homo-emancipatie. Maar een derde ergert zich wl aan het stereotype beeld dat bij dergelijke optochten wordt neergezet.

Daarnaast blijkt n op de vijf ondervraagden in het dagelijkse leven last te hebben van berichten over excessen in de homoscene, zoals de Groniger hiv-zaak, waarbij tijdens seksfeesten opzettelijk mensen zijn besmet met het hiv-virus.

70% is van mening dat homoseksualiteit nog altijd taboe is in Nederland, ongeveer de helft heeft moeite met het in het openbaar treden met de partner, ook zoenen of hand in hand lopen durven de ondervraagden niet. Dat heeft misschien te maken met het feit dat veel homo's in de afgelopen jaren te maken kregen met vijandig gedrag en geweld. Zo is 58% van de ondervraagden al wel eens uitgescholden vanwege zijn geaardheid, 31% bedreigd en ruim 13% van alle homo's, dat is bijna n op zeven, is wel eens mishandeld.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlandse holebi's verstoppen geaardheid om problemen te voorkomen.Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 18 October, 2008 en 11298 keer gelezen.Reageer op dit bericht: