Open-Vld wil gelijke behandeling homo en lesbi ouders.Open Vld-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, Sven Gatz (foto), stelde zopas de vraag welke maatregelen de Vlaamse overheid heeft genomen inzake co-ouderschap door meemoeders te stimuleren. Hij pleit daarbij voor een volwaardige gelijkheid en stelt dat het onaanvaardbaar is dat een homo of lesbische ouder les moet krijgen over de opvoeding van een eigen kind.

"Uit getuigenissen blijkt dat homo en lesbische koppels veel frequenter onderworpen worden aan een maatschappelijk onderzoek. Dit is een zeer indringende en emotionele belastende maatregel. Het is niet logisch dat gehuwde of samenwonende lesbische koppels, die samen een kind opvoeden, onderworpen worden aan een maatschappelijk onderzoek. Hier is immers sprake van een duurzaam gezinsleven", aldus Gatz.

"Bovendien kan men in de cynische situatie terechtkomen dat een lesbische ouder les krijgt over hoe ze haar eigen kind, dat ondertussen misschien al tien jaar oud is, moet opvoeden." Ik wil dan ook weten hoe de overheid ervoor kan zorgen dat de kinderen binnen homo en lesbische gezinnen een volwaardige juridische bescherming krijgen vanaf de geboorte, zodat de discriminatie wegvalt tussen kinderen uit een heterogezin en kinderen geboren bij een lesbisch of homo koppel. Bijvoorbeeld door de adoptieprocedure eenvoudiger te laten verlopen of de voorbereidingscursus en het maatschappelijk onderzoek voor meemoeders aan te passen. Ouders zijn ouders, ongeacht hun seksuele voorkeur!" aldus de Open-Vld politicus.

Eerder kon je bij ons lezen:
Sven Boutsen (Open-Vld) heeft bedenkingen rond OutGames in Antwerpen.


Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 16 October, 2008 en 2368 keer gelezen.Reageer op dit bericht: