Gerard Joling mag niet meedoen aan realitysoap.Nederland: De Toppers (Renť Froger, Gordon en Gerard Joling) lieten enkele maanden geleden weten mee te willen doen aan het Eurovisie Songfestival in Moskou volgend jaar. Korte tijd later werden ze daadwerkelijk verkozen Nederland te vertegenwoordigden tijdens het liedjesfestival. Maar de heren liggen nu onder vuur.

De Topper Gerard Joling lieten zopas weten dat de drie hun opmars naar het Eurovisie Songfestival te zien zal zijn als realitysoap bij de TROS. Maar dat schoot wel in het verkeerde keelgat van Jolings vaste werkgever SBS6. "Het is contractueel niet toegestaan", aldus een woordvoerder van de commerciŽle zender. "Een eenmalige uitstap zou nog kunnen, maar een volledige soap is een stap te ver."

De TROS is zich van geen kwaad bewust. "Wij hebben hier alleen via via over gehoord," klinkt het daar. Als de realitysoap over de Toppers nog doorgaat zal die vanaf 5 februari worden uitgezonden bij de TROS.

De Toppers is ontstaan als grap in 2005. Het jaar daarvoor waren Gordon en Joling gastartiesten tijdens het optreden van Froger. Dat beviel zo goed, dat ze met z'n drieŽn gingen optreden. Ze speelden drie keer voor een uitverkochte Arena in Amsterdam.

Eerder kon je bij ons lezen:
Drie Nederlandse toppers willen naar Songfestival in Moskou.

Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 07 October, 2008 en 2191 keer gelezen.Reageer op dit bericht: