Belgische Holebi-asielzoekers zijn bang om verstoten te worden.Buitenlanders die asiel aanvragen omdat ze holebi zijn, worden vaak, en ook in BelgiŽ, gediscrimineerd omwille van hun seksuele geaardheid. Andere asielzoekers zijn zelden tolerant jegens holebi's en verbaal en fysiek geweld komen dan ook vaak voor in asielcentra.

In 2007 vroegen 188 buitenlanders politiek asiel aan in BelgiŽ omdat ze in hun land van herkomst vervolgd werden omwille van hun seksuele geaardheid. Hiervan werden er 128 aanvragen geweigerd en 60 goedgekeurd. Volgens onderzoekers durft niet elke asielzoeker zijn seksuele geaardheid als reden voor asiel op te geven, waardoor men meent dat het effectieve aantal holebi-asielzoekers veel hoger ligt.

De Afrikaanse Ibrahim Diallo zegt dat niemand voor zijn of haar seksuele geaardheid durft uit te komen in een asielcentrum. De 21-jarige jongen vluchtte uit zijn woonplaats Guinee toen zijn vader te weten kwam dat hij homo is, en vermits in zijn land homoseksualiteit strafbaar is was zijn leven in gevaar.

Het volledige verhaal lezen: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Holebi en Marokkaans zijn mag niet, ook niet in BelgiŽ.
BelgiŽ erkende 60 holebi's als vluchteling.
Holebifederatie wil aandacht voor holebi's in asielbeleid.

Bron: hetrozehuis.be en mo.be/

Dit bericht is gepost op 27 September, 2008 en 2517 keer gelezen.Reageer op dit bericht: