Sven Boutsen (Open-Vld) heeft bedenkingen rond OutGames in Antwerpen.Sven Boutsen (foto), woordvoerder holebibeleid Open VLD Antwerpen, heeft zijn bedenkingen over de kandidaat stelling van de stad Antwerpen voor de OutGames van 2013.

Boutsen vraagt zich af of Antwerpen wel klaar is voor de holebi-spelen. En zegt: Antwerpen is de enige kandidaat voor de organisatie van de outgames in 2013. Na de succesvolle editie van de eurogames kunnen we dit alleen maar toejuichen, maar is Antwerpen wel klaar voor dit mega-event? toch enkele bedenkingen.

Sportfaciliteiten
Het ontvangen van de outgames staat gelijk met kleine olympische spelen in je stad organiseren: zowel wat betreft het aantal atleten, als het aantal bezoekers overstijgt dit de eurogames. En waren het niet de atleten zelf die kloegen over de verre afstanden en de slechte sportfaciliteiten die ze kregen aangeboden tijdens de vorige games? Voor deze games heb je grote stadions, grote sportvelden en sporthallen nodig die eenvoudig bereikbaar zijn en veel publiek kunnen ontvangen. Ook de Grote Markt zal te klein zijn voor een openingsceremonie. Laat dit de 1e grote uitdaging zijn!

Sponsors
Het budget om deze games te organiseren ligt veel hoger dan voor de eurogames en ook hier zal men beroep moeten doen op privé-bedrijven. Als men ervan uitgaat dat België in 2018 het wereldkampioenschap voetbal wil organiseren, gaan vele bedrijven een keuze moeten maken. Als men dit evenement binnenhaalt, is het wel duidelijk waar ze voor kiezen. En denken we maar aan het financiële fiasco van de gaygames in Amsterdam.

Organisatie en party's
Schepen van Campenhout bevestigde me dat het organisatiecomité dezelfde zal zijn als met de eurogames. Een goede zaak omdat zij ervaring hebben met het organiseren van een sportevenement. Maar denkend aan het dispuut met navigaytion, werd dit jaar lik op stuk gegeven met Antwerp pride. De gayhoreca bewees dat zij konden samenwerken en beter in staat waren om party's en cultuur te organiseren dan het comité van de eurogames. Ook wat betreft de woordvoerder van het comité kan men beter kiezen voor een andere figuur dan tijdens de eurogames. Zal Red en Blue nog willen onderhandelen met een figuur als Brocatus? De organisatoren van Navigaytion kregen immers onmogelijke voorwaarden opgelegd om mee te doen met de eurogames. Dat is bij velen nog niet vergeten, en zonder Red en Blue....geen outgames!

Conclusie
Indien men deze zaken in het achterhoofd houdt en de horeca het partygebeuren laat organiseren en het comité het sportgebeuren, dan kan dit evenement net als eurogames een succes worden. Wordt vervolgd...

Eerder kon je bij ons lezen:
Antwerpen wil World OutGames.
Open Vld steunde Antwerpse holebi's.
Open Vld zet holebi’s op gelijke voet.
Open Vld wil homoseksualiteit in Europese anti-discriminatierichtlijn.

Bron: Email aan holebi.info van:
Sven Boutsen
Woordvoerder holebibeleid Open VLD Antwerpen

Dit bericht is gepost op 23 September, 2008 en 4293 keer gelezen.Reageer op dit bericht: