30 jaar lesbiennes in Antwerpen (27 sept).Antwerpse lesbiennevereniging Atthis bestaat dertig jaar

De Antwerpse lesbiennevereniging Atthis vzw organiseert op zaterdag 27 september 2008 een opendeurdag ter gelegenheid van haar dertigste verjaardag. Op het programma staan muziek, een debat, een stand-up comedy en dans.

Het feestelijke aspect is belangrijk die dag, maar toch vraagt Atthis ook aandacht voor de precaire situatie waarin holebi’s nog vaak verkeren. “Is de strijd gestreden?”, is het thema van het debat op de opendeurdag. Hiermee willen de organisatoren benadrukken dat holebi’s reeds een lange weg hebben afgelegd, maar dat er toch nog heel wat werk aan de winkel is.

Hoewel discriminatie bij wet verboden is, zorgt het uitkomen voor de geaardheid op de werkvloer bijvoorbeeld, nog al te vaak voor problemen. Daarnaast vormen holebi-senioren in bejaardenhuizen en holebi-allochtonen subgroepen die nog steeds bijzondere aandacht verdienen.

Atthis werd in het leven geroepen in 1978 als een groep van lesbische vrouwen, die vooral ondersteunend wilde zijn naar andere lesbiennes toe. De vereniging wil haar leden de mogelijkheid tot gezellig samenzijn bieden, maar heeft daarnaast ook altijd een emancipatorisch doel gehad.

De bezoeksters van Atthis worden aangemoedigd om te groeien in hun zelfstandigheid. Maar ook holebi-emancipatie buiten de grenzen van de eigen vereniging ligt Atthis na aan het hart. Atthis maakt dan ook deel uit van de koepel Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel en de Holebifederatie.

Diversiteit is belangrijk, ook binnen het holebi-landschap. Er bestaan al heel wat organisaties voor mannen en gemengde organisaties, voor mannen čn vrouwen. Organisaties voor vrouwen alleen zijn dun gezaaid. Daarom heeft Atthis er steeds consequent voor gekozen om een vereniging uitsluitend voor vrouwen te zijn. Ook omdat vrouwen binnen de holebi-gemeenschap een vrij onzichtbare groep vormen, is een aparte vereniging voor lesbiennes vandaag nog steeds broodnodig.

Op deze opendeurdag is iedereen welkom: holebi’s, sympathisanten en al wie kennis wil maken met de vereniging.

De feestelijkheden vinden plaats in Atthis, Geuzenstraat 27 te Antwerpen. Het volledige programma vindt u op onze site (bij ‘varia’ onder de rubriek ‘activiteiten’). De organisatie van dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Het Roze Huis. Voor meer informatie kan u mailen naar: atthis@atthis.be

Website: Klik hier

Bron: Email aan holebi.info van atthis.

Dit bericht is gepost op 21 September, 2008 en 2269 keer gelezen.Reageer op dit bericht: