Antwerpen wil World OutGames.Antwerpen: Schepenen Ludo van Campenhout en Philip Heylen hebben zopas de and Lesbian International Sport Association ontvangen (GLISA) ontvangen. Deze delegatie bracht een bezoek aan Antwerpen, dat kandidaat is om in 2013 de World OutGames (Spelen voor holebi's) te ontvangen.

De eerste World OutGames gingen twee jaar geleden door in Montreal en vinden volgend jaar plaats in Kopenhagen. En in navolging van de succesvolle Eurogames van vorig jaar, wil Antwerpen zich nu ook kandidaat stellen voor de World OutGames, waarvoor men ruim 10.000 atleten verwacht.

GLISA zal op 26 oktober de knoop doorhakken inzake de locatie voor de spelen van 2013. Schepen Van Campenhout benadrukte dat het organiserend comité de volledige steun kreeg van de stad. Na een voorselectie is Antwerpen de enige overgebleven kandidaat-stad. Het huidige inspectiebezoek en een presentatie in Vancouver, Canada, zullen uiteindelijk bepalen of het holebi sportevenement daadwerkelijk zal doorgaan in Antwerpen.

De World Outgames is een internationaal sport- en cultuurevenement voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Het gaat voor de tweede keer door in de zomer van 2009 van 25 juli tot 2 augustus. Men verwacht meer dan 8000 holebi's en transgenders van over de hele wereld. En er zijn maar liefst 38 sportdisciplines gaande van aerobics tot worstelen met daarnaast tal van culturele en ontspannende activiteiten

Eerder kon je bij ons lezen:
Scandinavische luchtvaartmaatschappij sponsor World Outgames.

Bron: hln.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 September, 2008 en 2433 keer gelezen.Reageer op dit bericht: