Holebi.info stelt voor: HalleLesbienne.Op 2 april zijn wij van holebi.info gestart met een voorstellings ronde om zoveel mogelijk Vlaamse holebi, homo, lesbi,... organisaties in en uit Vlaanderen aan u voor te stellen. De groepen die al aan bod zijn geweest kan je terug vinden via een link onderaan. Wat betreft de antwoorden lieten we de organisaties vrij om kort en bondig te reageren of lang en uitgebreid, waarbij sommigen niet alle vragen beantwoorden en anderen wel.
Als tweeénveertigste organisatie stellen wij u voor: HALLELesbienne.


Naam of nicknaam en functie van persoon die deze vragenlijst invulde:
Anne, coördinatrice van HALLElesbienne.

Naam organisatie:
HALLElesbienne.

Doelgroep:
Lesbiennes.

Werkingsgebied:
Halle en omgeving.

Wanneer is de organisatie opgericht? en door wie?
Opgericht in juli 1992 door Anne en Martine.

Waarom richten jullie je specifiek tot de doelgroep waar jullie voor staan?
Het doel van HALLElesbienne is om tijdens onze activiteiten en bij een wandeling, een babbeltje, een hapje of een drankje lesbiennes met elkaar in contact te brengen.

Hoeveel leden telt uw organisatie?
We hebben geen ledenlijst en vragen geen lidgeld. We houden de lesbiennes op de hoogte van de activiteiten via onze mailinglist (500 adressen waarvan 400 privé-mailadressen) en via onze website. De leeftijd van de deelneemsters varieert van 18 tot 70 jaar.

Wat doen en organiseren jullie?
HALLElesbienne organiseert recreatieve én leuke activiteiten voor lesbiennes. We houden van de natuur, van gezonde vrijetijdsbesteding en van plezier maken. Per maand voorzien we ongeveer een 4-tal activiteiten. Onze wandelingen gaan maandelijks door op de derde zondag. We hebben ook jongeren-activiteiten en ook speciale activiteiten.

Hoe worden nieuwe mensen opgevangen, verwelkomt? en door wie?
HALLElesbienne heeft drie onthaalverantwoordelijken: Anne (algemene vragen), Arlette (persoonlijke vragen) en Nancy (jongerenvragen). Vragen die we via mail ontvangen, worden persoonlijk beantwoord. Tijdens al de activiteiten worden nieuwe lesbiennes persoonlijk opgevangen en in de groep geïntegreed. We hebben ook een breed informatie-aanbod en kunnen eventueel doorverwijzen naar andere groepen en/of instanties.

Komt er veel volk naar jullie activiteiten?
Gemiddeld komen er 20 à 30 lesbiennes naar de wandelingen, bij de andere activiteiten zijn we met 10 à 15 (kleinere activiteiten), met 40 à 60 (grotere activiteiten) en tot 80 à 100 lesbiennes (fuiven).

Hoe trekken jullie nieuw volk aan?
Dit gebeurt via de website en door uitdelen van flyers tijdens onze activiteiten. We hebben ook veel contact met andere groepen. Verder zijn we partner van de Holebifederatie, het Regenbooghuis Brussel, de Holebi-Koepel Vlaams-Brabant en hebben we goede contacten met de verantwoordelijken van de L-Day, de BLGP, de provincie Vlaams-Brabant,...

Wat moeten mensen doen wanneer ze interesse hebben om eens langst te komen?
De beste manier om met ons kennis te maken is gewoon komen naar één van onze activiteiten! Verder info via onze website. En verder via email: info@hallelesbienne

Wat willen jullie ons nog meer vertellen?
Bij HALLElesbienne spreken we Nederlands maar ook Frans, Engels, Duits,... De jongerengroep heet JJ (een afkorting van Jong en Jeune) Elk jaar in december organiseren we een speciale avond met een etentje en een spetterende fuif! HALLElesbienne is de vrijwilligsters heel dankbaar voor alle werk dat ze doen!

Website: Klik hier

Bron: holebi.info en HalleLesbienne.

Dit bericht is gepost op 12 September, 2008 en 2835 keer gelezen.Reageer op dit bericht: