Open Vld steunde Antwerpse holebi's.PERSBERICHT: Open Vld gaf de aanzet tot de huursubsidie van het roze huis!

In Mei 2008 nam de werkgroep homoseksualiteit van Open VLD Antwerpen contact op met de nieuwe bestuursploeg van het roze huis onder leiding van Joke Weckesser en Sven Pichal. Dit naar aanleiding van de blijvende vraag naar een oplossing van de huursubsidie.

Sven Boutsen (holebiwoordvoerder Open VLD Antwerpen), Jef AertbeliŽn en Davy Brocatus hadden een lang en open gesprek met het bestuur en kregen alle noodzakelijke info over de financiŽle toestand van Den draak en het Roze Huis. Als partij geloofden we sterk in deze ploeg die bereid was tot compromissen en die de problemen moest oplossen die achtergelaten werden door Yves Aerts (Groen).

Uit nader onderzoek van de rekeningen bleek dat in de boekhouding van de voorbije jaren nooit iets terug te vinden was van enige huur die moest betaald worden en dat de schuld die zij moesten betalen aan de Stad slechts voor de helft was ingegeven. Bij navraag bij de vorige beleidsploeg kregen we volgend antwoord:í

In 2004 werd 7.500 eur geprovisioneerd), in 2005 en 2006 telkens 9.000 en in 2007 6.000. Nogmaals, de provisies zijn er dus wel, in totaal eur 31.500, de cash om ze te betalen nietíen ĎWij waren van mening dat de helft van de aangerekende huur bespreekbaar was, maar door de gekende omstandigheden is hierover nooit een akkoord bereikt. Tegenover de huur ging ook een werkingstoelage van de stad verkregen worden. Bijgevolg is de provisie die werd genomen conform wat eventueel had kunnen aanvaard worden in ruil voor subsidiŽring door de stadí. De raad van bestuur onder leiding van Yves Aerts heeft dus bewust de huur van 1500 euro niet opgenomen in de boekhouding en geld uitgegeven dat ze niet in hun bezit hadden: meer dan 30.000 euro. Dit is onaanvaardbaar!

De huidige ploeg moet nu de brokken lijmen. Wat de vorige ploeg niet kon de voorbije jaren, kan de huidige wel: onderhandelen! De werkgroep van Open VLD heeft na deze vergadering de nodige contacten gelegd met Monica de Coninck, Ludo van Campenhout als bevoegd schepen voor Vespa en de fractie van Open VLD. Zowel Annick de Ridder (fractieleidster) als Ludo van Campenhout steunden het voorstel van de werkgroep: een afbetalingsplan en de helft van de huidige subsidie voor Den draak en de kantoren in concessie. Ze steunden dit compromis.

De werkgroep is dan ook blij met het akkoord en hoopt op een nieuwe start van het roze huis. Nu verwachten we van de stad, Vlaanderen en Europa de nodige werkingssubsidies voor een goede werking en verderzetting van de huidige projecten.

De werkgroep eist wel een gepaste reactie van Yves Aerts, die deze puinhoop heeft veroorzaakt als ex-voorzitter en de volle verantwoordelijk draagt voor de boekhouding. Hij zit nu als hoofd van de holebifederatie op de grote pot geld en wil niks meer te maken hebben met het Roze huis. Maar hoe kunnen we hem nog vertrouwen als voorzitter?

Als werkgroep willen we de nodige politici van Open VLD bedanken voor hun steun aan dit compromis en vragen aan de Vlaamse parlementairen om de nodige vragen te stellen aan de huidige voorzitter van de Holebifederatie.

Sven Boutsen
Holebiwoordvoerder Open VLD Antwerpen

Eerder kon je bij ons lezen:
Open Vld zet holebiís op gelijke voet.

Bron: Email aan holebi.info@holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 September, 2008 en 2779 keer gelezen.Reageer op dit bericht: