Reggae Hetero Pride Parade was een flop.New York: Zoals je eerder bij ons kon lezen werd er door enkele Reggae artiesten een Hetero Pride Parade georganiseerd. Deze ging zopas voor het eerst door maar 'helaas' voor de organisatoren kwam er niemand op dagen.

Men had opgeroepen mee te doen aan een manifestatie voor hetero's om trots uit te komen voor hun geaardheid, en in eensgezindheid feest te vieren met reggae muziek en familie en vrienden.

Enkele holebi-activisten trokken naar de plaats der afspraak omdat ze wel eens wilden weten hoeveel mensen er zouden komen opdagen. Toen ze ter plekke kwamen bleek er geen manifestatie te zijn, en op enkele passanten na was er niets te zien.

De Britse homo-activist Peter Tatchell en de groep Stop Murder Music veroordeelden eerder de Hetero Pride omdat die zou aanzetten tot homofobie. Beiden strijden al geruime tijd tegen homofobie in de muziek en organiseerden boycots tegen homofobe artiesten die zich vooral bevinden in de reggae en hiphop cultuur, met liedjes als vermoord die homo's of gooi ze van een hoge berg.

Eerder kon je bij ons lezen:
Reggae en homofobie in BelgiŽ.
Reggae artiesten organiseren Hetero Pride Parade.

Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 05 September, 2008 en 2259 keer gelezen.Reageer op dit bericht: