Mol: Celstraffen voor homofobe jongeren.Mol: In de zaak van enkele homobelagers uit Mol zijn zopas door de strafrechtbank van Turnhout drie twintigers uit Mol en eentje afkomstig uit Antwerpen, veroordeeld tot enkele maanden gevangenisstraf.

Bart V.R. (22) uit Mol, Jesse D. (22) uit Antwerpen en Mounir A. (24) uit Mol gebruikten veel drugs en maakte in juli via een datingsite afspraken met twee homo's om hen te overvallen. Ze hadden cocaļne gebruikt en gingen toen naar de datingsite van TMF, daar deden ze zich voor als homo's en maakte een afspraakje. Ze sleurden de man uit zijn auto, gaven hem enkele flinke klappen en stalen zijn portefeuille.

Vier dagen later maakte Bart V.R, Mounir A en David V.B op dezelfde manier een afspraak met een homo. Deze man werd het slachtoffer van het gewelddadige trio in de eigen woning. Ook hij werd geslagen en beroofd van zijn portefeuille.

De drie aanwezig bij de eerste overval kregen een celstraf van 30 maanden, waarvan twintig met uitstel. David V.B, die enkel bij het tweede feit aanwezig was, kreeg een celstraf van 24 maanden waarvan achttien met uitstel. De rechter verklaarde vervolgens de gsm's van de vier veroordeelden en een bedrag van 800 euro verbeurt. Een van de twee slachtoffers stelde zich burgerlijke partij en krijgt een schadevergoeding van 3.770 euro.

Eerder kon je bij ons lezen:
Mol: Homofobe jongeren doorverwezen naar rechtbank.


Bron: hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 04 September, 2008 en 2180 keer gelezen.Reageer op dit bericht: