Christelijke kandidaat Mr Gay verkiezingen stapt op uit angst.Nederland: Opnieuw is een christelijke kandidaat aan de Mister Gay Netherlands verkiezingen vanwege zijn geloof vroegtijdig opgestapt. In 2007 stapte een jonge homo op last van zijn christelijke vader uit de verkiezingen.

Kandidaat DaniŽl, 22, (foto) en theologiestudent uit Leiden, beŽindigde een weekje voor de finale zijn deelname. Aan de organisatoren liet hij weten dat zijn besluit te maken heeft met angst voor reacties vanuit zijn gelovige omgeving. De christelijke DaniŽl begon te twijfelen toen hij door het EO tv-programma Knevel & Van den Brink werd gevraagd om gast te zijn. "Het is gaan spelen sinds dat interview. Toen kwam voor mij heel erg de stress op dat ik het boegbeeld zou gaan worden van homo christelijk Nederland. En dat is gewoon een hele gevoelige discussie."

"Ik was gewoon opeens bang dat ik tussen verschillende vuren in zou komen te zitten. Dat mensen, en dan heb ik het vooral over de media, mij persoonlijk iets zouden verwijten als ik me in de verkiezing zou storten." Opvallend genoeg was DaniŽl ook de kandidaat die juist vanwege zijn actief christelijke achtergrond aan de verkiezing deelnam in een poging om te laten zien dat je als gelovige homo ook Mister Gay kunt worden. Hij noemde dat zelf in de tekst waarmee hij zich voorstelde aan zijn publiek nog "een bruggetje slaan".

Frederik van den Bosch, organisator van de Mister Gay verkiezingen, zegt dat DaniŽl zich opgaf in de hoop een brug te kunnen slaan tussen geloof en homoseksualiteit, maar dat hij zich niet bewust had van de impact die een deelname aan de Mister Gay verkiezingen kan hebben. Volgens van den Bosch moet je daarvoor sterk in je schoenen staan. "De aandacht van Knevel & Van den Brink, zal hem bang hebben gemaakt."

Het mag dan volgens van den Bosch duidelijk zijn dat er iets niet klopt in de verhoudingen tussen religie en homoseksualiteit. "Als homo mag je dan nog zoveel goede intenties hebben, als een groep gelovigen dreigt je de rug toe de draaien, of je bent er bang voor, dan delf je het onderspit. Want geloof is in staat om geaardheid te onderdrukken. Het moet voor talloze gelovige holebi's dan ook een enorm probleem zijn, dat kan toch niet anders!"

De Mister Gay Netherlands finale gaat door op 17 augustus in Amsterdam. In de jury zetelen: stylist Maik de Boer, Mister Gay 2007 Stefan Onland, mode-ontwerpster Judith Osborn en diva MayDay.

Eerder kon je bij ons lezen:
Spaanse 19-jarige wint Mister Gay Europe verkiezingen + foto's.

Bron: sleutelstad.nl (Foto DaniŽl door: Paul Vlaar - Focused.nl)

Dit bericht is gepost op 15 August, 2008 en 2871 keer gelezen.Reageer op dit bericht: