Holebi.info stelt voor: Sacha (holebi).Op 2 april zijn wij van holebi.info gestart met een voorstellings ronde om zoveel mogelijk Vlaamse holebi, homo, lesbi,...organisaties in Vlaanderen aan u voor te stellen. De groepen die al aan bod zijn geweest kan je terug vinden via een link onderaan of via de link meer binnenlands nieuws. Wat betreft de antwoorden lieten we de organisaties vrij om kort en bondig te reageren of lang en uitgebreid, waarbij sommigen niet alle vragen beantwoorden en anderen wel.

Verantwoordelijke van een organisatie en geen vragenlijst ontvangen? mail snel naar holebi.info@holebi.info met vermelding vragenlijst.


Als eenendertigste organisatie stellen wij u voor: Sacha.Naam of nicknaam en functie van persoon die deze vragenlijst invulde:
Théo - secretaris Sacha.

Naam organisatie:
Sacha.

Doelgroep:
Sacha is een vereniging voor homo's, lesbiennes en biseksuelen uit Brussel en Vlaams-Brabant.

Werkings gebied:
Brussel + Vlaams-Brabant

Wanneer is de organisatie opgericht? en door wie?
Sacha werd in 1997 opgericht.

Waarom richten jullie je specifiek tot de doelgroep waar jullie voor staan?
Sacha is een pluralistische vereniging voor homo's, lesbiennes en biseksuelen uit Brussel en Vlaams-Brabant. Sacha verwelkomt natuurlijk ook holebi's die een heterorelatie of -huwelijk achter de rug hebben en nu hun ware geaardheid ontdekt hebben.

Hoeveel leden telt uw organisatie?
Momenteel een vijtigtal leden. Gemiddelde leeftijd van onze leden: circa 40 jaar.

Wat doen en organiseren jullie?
Sacha biedt de mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer kennis te maken met andere holebi's uit de regio. Hiervoor organiseren we een brede waaier aan activiteiten waarin iedereen zeker zijn gading vindt. Zowel sociale, culturele, sportieve als culinaire activiteiten worden georganiseerd in een aangename en ontspannen sfeer. Een greep uit de meest recente activiteiten: een maandelijkse wandeling, een maandelijkse kookavond, bijwonen van een theatervoorstelling, een fietstocht, museumbezoek, schaatsen, samen een film gaan bekijken. Jaarlijks organiseren we ook een gezellig weekend in de Ardennen, aan de kust of elders in het binnenland. En soms staat ook weleens een citytrip in het buitenland op het programma.

Hoe worden nieuwe mensen opgevangen, en door wie?
Je hebt niet onmiddellijk zin om deel te nemen aan een activiteit, maar wilt weleens weten wie we zijn en wat we doen Je zit met vragen over homoseksualiteit, je twijfelt of jij ook zo bent ... Je hebt wel zin om naar een activiteit te komen, maar je vindt de drempel nogal hoog ... Je zoekt iemand die naar je wil luisteren en je verder op weg helpt ... Dan is de onthaaldienst van Sacha er voor jou van maandag tot en met donderdag van 20 tot 22 uur via het nummer 02 520 77 30. Je kunt uiteraard anoniem bellen en de inhoud van het gesprek blijft natuurlijk geheim.

Komt er veel volk naar jullie activiteiten?
Wisselt van activiteit tot activiteit. Doorgaans komen we aan 10 tot 20 deelnemers per activiteit!

Hoe trekken jullie nieuw volk aan?
Via persoonlijke contacten, mond aan mond-reclame, webstek enzovoort!

Wat moeten mensen doen wanneer ze interesse hebben om eens langst te komen?
Alle info kan verkregen worden via ons onthaal. Verder zijn wij bereikbaar via onze webstek, of per e-mail: info@scha-holebi.be

Website: Klik hier

Bron: holebi.info in samenwerking met Sacha.

Dit bericht is gepost op 29 July, 2008 en 3352 keer gelezen.Reageer op dit bericht: