Gezocht: Transgenders, Transseksuelen en Travestieten.Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen voert in samenwerking met het Steunpunt
Gelijkekansenbeleid onderzoek naar de situatie van gendervariante personen. Daarvoor is medewerking nodig van gendervariante mensen. Ben je transgender of transseksueel of doe je aan travestie? vul dan ook de vragenlijst in, een link kan je onder de volgende informatie vinden.

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen wil kunnen beschikken over een up-to-date overzicht van de situatie van transgender en transseksuele personen in België en van de discriminaties en ongelijkheden in beleid en wetgeving waarvan zij het slachtoffer zijn.

Het doel daarvan is om in de toekomst klachten op een correcte en efficiënte manier te kunnen behandelen, om een effectief beleid voor transgender en transseksuele personen te kunnen ontwikkelen en om doeltreffende aanbevelingen naar de overheid, privé-personen en instellingen toe te kunnen formuleren.

Daarom werd een vragenlijst uitgewerkt door het Steunpunt Gelijkekansenbeleid (UA-UHasselt) en de C.A.P. Sciences Humaines vzw (UCL). Deze vragenlijst is enkel bedoeld voor die personen die gendervariant zijn, aan travestie doen, transgender (in de breedst mogelijke zin) of transseksueel zijn. Ook als je jezelf niet zo benoemt, maar deze gevoelens wel herkent, nodigen we je uit om deze vragenlijst eerlijk in te vullen.

Door het invullen van deze vragenlijst geef je een belangrijke bijdrage aan dit onderzoek om de situatie voor transpersonen in de toekomst te verbeteren. We hopen dat je ons helpt met de bekendmaking van dit onderzoek door ook andere personen in je omgeving te motiveren om eraan deel te nemen. Als beloning verloten we onder de volledig ingevulde vragenlijsten 20 aankoopbonnen ter waarde van 25 euro!

De vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten en is volledig anoniem. Alle antwoorden blijven strikt vertrouwelijk en er zullen nooit details gepubliceerd worden (zoals je werkplek) waardoor je herkenbaar bent voor anderen.

Je kan meedoen via het online formulier: Klik hier

Je kan ook meedoen met een papierenversie via een pdf-formatje: Klik hier Je kan ook per telefoon, e-mail of brief een papieren versie en voorgefrankeerde omslag opvragen bij de onderzoekers. Voor de Nederlandstalige versie Joz Motmans, Steunpunt Gelijkekansenbeleid, Universiteit Antwerpen, Lange Nieuwstraat 55, 2000 Antwerpen joz.motmans@ua.ac.be +3232755961. Voor de Franstalige versie: Sandrine Debunne, chercheure associée à Cap Sciences Humaines asbl – UCL, Avenue de l’Espinette 18, 1348 Louvain la neuve, sandrine.debunne@cap-ucl.ac.be en +3210474176.

Bron: holebifederatie

Dit bericht is gepost op 18 July, 2008 en 9930 keer gelezen.Reageer op dit bericht: