Vlaamse homohoreca gaat beter samenwerken.België: Recent was er een bijeenkomst van de Vlaamse homohoreca in Antwerpen, daarbij werd gekeken en besproken hoe de gay discotheken en partyconcepten in de toekomst nog beter kunnen samen werken.

De vergadering werd bijeengeroepen naar aanleiding van berichten op zelfverklaarde media waarbij beweerd werd dat er heuse oorlogen plaatsvinden tussen de homodiscotheken en de gay party’s onderling. Daar leek echter weinig van aan, die roddels werden tussen pot en pint dan ook hartelijk weggelachen, aldus gaybelgium.

Meteen blijkt dat door het feit dat België een klein landje is en de Vlaams-Brusselse gayscene maar uit een zeer beperkt publiek bestaat, er al de spijtige vaststelling is dat dit de mogelijkheden voor het optimaal willen benutten, als voor de discotheekuitbaters, die zoveel mogelijk volk willen trekken, bijna onmogelijk is. En het is nu geen geheim meer dat de horeca in het verleden wel eens kibbelde over wie het beste plaatsje mocht bezetten.

De ‘oerdiscotheken’ (denk maar aan Red&Blue, La Démence en het teloorgegane Le Cabaret) en ‘-partyconcepten’ (zoals Showroom, Next en Strong) onderling kwamen in het verleden best overeen. Maar wanneer er een partyconcept of een nieuwe bar bijkwam, durfde de spanningen wel eens hoog oplopen, want het aantal bezoekers wordt immers niet groter en tijdens sommige evenementen durft de opkomst dan wel eens magertjes uit te vallen. Maar verder blijkt wel dat de Vlaamse homohoreca best wel in evenwicht is en een zekere volwassenheid heeft.

Verder zag men dat de meerderheid van de organisatoren die de Belgische gayscene vormen wel degelijk overleg kunnen plegen, en daarbij zo goed mogelijk rekening willen houden met hun onderlinge menings verschillen. Op die meeting waren Red&Blue (Antwerpen), Showroom (Leuven), Love Everyone (Gent), Splash! (Aqualibi Waver), Think! (Gent), Popi (Antwerpen), Studio54 @ Sportpaleis (Antwerpen), Only White (Knokke/Oostende) en G-Spot (Hasselt) aanwezig. D-Club (Antwerpen) en La Démence (Brussel) waren verontschuldigd.

Bron: gaybelgium.be

Dit bericht is gepost op 17 July, 2008 en 2148 keer gelezen.Reageer op dit bericht: