Holebi-prijs vernoemd naar Jos Brink.Nederland: Recent kon je bij ons lezen dat de op 17 augustus 2007 overleden Jos Brink een Glamour Award krijgt. Vandaag werd bekend dat de tweejaarlijkse holebi-emancipatieprijs die werd ingesteld door minister Ronald Plasterk wordt vernoemd naar Brink.

De Jos Brink-prijs is door Plasterk in het leven geroepen om mensen en organisaties die zich nadrukkelijk inzetten voor de bevordering van de sociale aanvaarding van homo's en lesbiennes.

Uit respect voor het initiatief besloot de Stichting Vrienden van de Gay Krant te stoppen met de uitreiking van de vierjaarlijkse Gay Krant Award, die destijds voor het eerst werd uitgereikt aan Jos Brink en echtgenoot Frank Sanders.

De keuze voor de naam van de nieuwe holebi-prijs viel op Jos Brink omdat hij destijds openlijk uitkwam voor zijn homoseksuele geaardheid, en daarbij bij een groot publiek geliefd bleef en iedereen hem kende als een veelzijdig mens.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een kunstwerk. De prijs zal voor het eerst worden uitgereikt op 17 mei de dag tegen homofobie. De prijs zal in ontvangst worden genomen door echtgenoot en weduwenaar Frank Sanders.

Link naar forum topic: Jos Brink overleden, met veel info en foto's: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Jos Brink krijgt Glamour Award.

Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 11 July, 2008 en 4525 keer gelezen.Reageer op dit bericht: