Paul de Leeuw reikt castalbum Les Misérables uit.Paul de Leeuw heeft zopas aan hoofdrolspelers René van Kooten en Carlo Boszhard het castalbum van Les Misérables geschonken op het toneel van het nieuwe Luxor theater in Rotterdam (foto).

Paul was er speciaal voor na de opnames van zijn speelfilm Spion van Oranje naar Rotterdam gereden. De Leeuw speelde zelf zeventien jaar geleden in de Musical der Musicals: Les Misérables als de herbergier Thénardier.

Voor het eerst zal er in deze versie met nieuwe muzikale arrangementen worden gewerkt, die na Nederland in alle Les Misérables producties over de hele wereld zullen worden gaan gebruikt.

"Geweldig dat dit meesterwerk nog steeds staat als een huis. En jullie hebben er door de nieuwe muziekarrangementen toch iets nieuws van gemaakt. Het is een musical die iedereen moet zien", zei Paul de Leeuw na afloop.

Op het castalbum is de voltallige cast van Les Misérables te horen, onder wie René van Kooten, Jamai Loman, Suzan Seegers, Céline Purcell, Nurlaila Karim en Carlo Boszhard. Het cast album is vanaf dit moment in diverse winkels verkrijgbaar en wordt uitgebracht door Universal Music. De cd bevat de Nederlandse versie van de wereldberoemde musical van Alain Boulil en Claude-Michel Schönberg in de vertaling van Seth Gaaikema.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nog een homo in actiekomedie Spion van Oranje.

Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 04 July, 2008 en 2079 keer gelezen.Reageer op dit bericht: