Holebi.info stelt voor: Onderanderen (Jongeren)Op 2 april zijn wij van holebi.info gestart met een voorstellings ronde om zoveel mogelijk Vlaamse holebi, homo, lesbi,...organisaties in Vlaanderen aan u voor te stellen. De groepen die al aan bod zijn geweest kan je terug vinden via een link onderaan of via de link meer binnenlands nieuws. Wat betreft de antwoorden lieten we de organisaties vrij om kort en bondig te reageren of lang en uitgebreid, waarbij sommigen niet alle vragen beantwoorden en anderen wel.

Verantwoordelijke van een organisatie en geen vragenlijst ontvangen? mail snel naar holebi.info@holebi.info met vermelding vragenlijst.Als vierentwintigste organisatie stellen wij u voor: Onderanderen.

Naam of nicknaam en functie van persoon die deze vragenlijst invulde:
Nico Kernlid onderanderen.

Naam organisatie:
Onderanderen.

Doelgroep:
We richten ons op holebi’s tot 26 jaar.

Werkings gebied:
Westhoek

Wanneer is de organisatie opgericht? en door wie?
Onderanderen werd opgericht in 1997 door een aantal Ieperse Holebi’s.

Hoeveel leden telt uw organisatie?
Er is een kern van een zevental jongeren die kijken voor de organisatie. Bij onderanderen is er geen ledenlijst. We houden de leden op de hoogte van de activiteiten door de mailinglist en via de website. Bij onderanderen betaal je geen lidgeld.

Wat doen en organiseren jullie?
Onze activiteiten kunnen zowel ontspannend (film, poolen, een uitstap naar... , op café gaan ...) als informatief zijn (rond relaties, coming out, veilig vrijen, ...). We wensen de regelmaat van minstens 1 activiteit per maand na te streven.
Naast activiteiten organiseren we ook 2 maal per jaar een holebifuif in Ieper en gaan we ook jaarlijks op weekend.

Hoe worden nieuwe mensen opgevangen, verwelkomt? en door wie?
Er zijn verschillend mogelijkheden. Je kan b.v. kiezen voor een instapmoment. We spreken dan af met twee discrete onthaalmedewerkers voor de start van een activiteit. Tijdens het gesprek kan je vragen stellen en leer je onmiddellijk twee mensen kennen. Het is dan gemakkelijker om daarna naar een activiteit te komen. Het is ook mogelijk om een vrijblijvend gesprek te hebben met één van onze medewerkers. Verschillende jongeren komen spontaan af op onze activiteiten .

Komt er veel volk naar jullie activiteiten?
Op onze fuiven komen er gemiddeld een vierhonderdtal personen. Bij de activiteiten schommelt de opkomst tussen de 10 en 25 jongeren.

Hoe trekken jullie nieuw volk aan?
Dit gebeurt door de website, promotie op de fuif en door mond aan mond reclame.

Wat moeten mensen doen wanneer ze interesse hebben om eens langs te komen?
Je kan je inschrijven op onze mailinglist via onze site of een mailtje sturen naar info@onderanderen.be. Dan kan je inschrijven of gewoon een langskomen bij een van de volgende activiteiten.

Wat willen jullie ons nog meer vertellen?
Onderanderen is aangesloten bij Wel Jong Niet Hetero, de holebifederatie en bij de Ieperse Jeugdraad.

Website: Klik hier

Bron: holebi.info in samenwerking met onderandere.

Dit bericht is gepost op 01 July, 2008 en 2742 keer gelezen.Reageer op dit bericht: