Antwerpen: donderdag, vrijdag, zaterdag: holebi-party time (26,27,28, juni)

é

Persbericht: NaviGAYtion en Antwerp Pride.

NaviGAYtion is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de belangrijkste gayevents van Europa. Op 28 juni is het evenement toe aan zijn vijfde editie en vormt het metéén het paradepaardje van het ‘Antwerp Pride’ gay-weekend.

Op donderdag 26 juni wordt het startschot gegeven voor de Antwerp Pride, het gay-weekend van Antwerpen. Tijdens Antwerp Pride worden tal van sportieve en culturele activiteiten georganiseerd.

Samen met de Stad Antwerpen, de gay horeca en de organisatie van NaviGAYtion wordt, op uitnodiging van Schepen van Cultuur Philip Heylen, donderdag avond in het Stadhuis van Antwerpen een receptie gegeven.

Naast de talrijke activiteiten van het Antwerp Pride weekend, zal hier ook even aandacht geschonken worden aan de regenboogvlag. Het symbool van de gay-community viert zijn 30 jarig bestaan en ter gelegenheid van deze verjaardag komt het bekende vodka-merk Absolut met een limited edition regenboog-fles op de markt.

Vrijdag 27 juni is het de beurt aan de Antwerpse gay-horeca om het publiek te trakteren op talrijke partyconcepten.

Het hoogtepunt van Antwerp Pride is ongetwijfeld NaviGAYtion, waarbij duizenden holebi’s en hun vrienden worden verwacht aan het Steenplein om op zaterdag 28 juni vanaf 15 uur op en langs de Schelde een onvergetelijke namiddag te beleven.

Elke grootstad ontvangt jaarlijks gay’s uit de hele wereld voor hun kleurrijke gay-prides. Antwerpen heeft ervoor gekozen om er een heuse festival van te maken. Als stad aan de stroom kon uiteraard de Schelde niet onderdoen als locatie bij uitstek.

De naam NaviGAYtion verklaart het concept: gedurende de hele namiddag en de avond van 28 juni zullen een 10-tal boten van aan het ponton van het Steenplein aan en af varen. Op deze boten zullen meer dan 20 DJ’s met internationale naam en faam de bezoekers voor een 45 minuten durende tocht door de Antwerpse haven muzikaal verwennen. Phill Romano, Dj Leomeo, Dicky Vendetta, Gordon John, dj Mario, Ray Garnier,... zijn maar enkele namen uit de internationale gay DJ-scene die op de uitnodiging zijn ingegaan.

Ook de dames zullen dit jaar op NaviGAYtion hun eigen stek krijgen. Het bekende Antwerps “Café de Love”-concept, dat zich richt tot de gay-vrouwen, zal niet aan het feest ontbreken. Zij zullen hun eigen ladies-terrace en ladies-schip hosten.

Aan wal wordt een groots festival terrein aangelegd waar de partners de bezoekers zullen entertainen. Zo wordt een heuse fitnessruimte geplaatst en zijn tal van animaties voorzien. Het ontvangstcomité van dragqueens zal de bezoekers begeleiden om er een spectaculair feest van te maken.

Om middernacht wordt het feest aan het Steenplein afgerond en tot de vroege uurtjes in Red & Blue en zaal Stuurboord verder gezet.

NaviGAYtion kan uiteraard enkel tot stand komen dankzij de medewerking van tal van partners. Initiatiefnemer van het eerste uur is disc otheek Red & Blue. De wereldberoemde gay discotheek heeft onlangs zijn tiende verjaardag gevierd. Gedurende al die jaren heeft de club, gevestigd in hartje Antwerpen, een stevige internationale reputatie weten op te bouwen. Elk weekend ontvangt Red & Blue bezoekers uit de hele wereld voor een weekendje onvervalste gay-clubbing.

Naar analogie met de voorbije jaren en bouwend op het groeiend succes van het concept, werd ook dit jaar de samenwerking aangegaan met verschillende rederijen. Flandria, Beack en Jan Plezier zullen dankzij hun rijke ervaring op de Schelde de bezoekers op hun boten ontvangen voor een unieke party-ervaring. De boten worden voor deze gelegenheid omgebouwd tot heuse party-schepen waar de belangrijkste gay-concepten uit België met hun DJ’s een nooit gezien feest op de Schelde zullen bouwen.

Kracht nog moeite werden trouwens gespaard om bezoekers uit de hele wereld naar Antwerpen te lokken voor dit exclusief weekend. Zo werden in samenwerking met Brussels Airlines en alle grote hotels van Antwerpen verschillende formules uitgewerkt om buitenlandse bezoekers op gepaste wijze te ontvangen.

NaviGaytion is een organisatie van vzw Gay Antwerp in samenwerking met Red and Blue en de Stad Antwerpen. Het Programma van de Antwerp Pride kan je vinden via een link bij eerder kon je bij ons lezen.

Praktische info:
- NaviGAYtion zal de deuren openen op 28 juni vanaf 15 uur aan het Steenplein in Antwerpen.
- Alle schepen zullen aan en afmeren van aan het ponton van het Steenplein en de bezoekers voor een uitzonderlijke vaart voor de rede van Antwerpen meevoeren.
- Het festival duurt tot middernacht. Vanaf 22 uur kunnen de bezoekers terecht op de afterparty in Red & Blue en Zaal Stuurboord.
- Voor meer info rond NaviGAYtion en ticketing, alsook de verschillende hotel-arrangementen, kan u surfen de website.
- Website: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Antwerp Pride, vier dagen holebi-feest (26-29.06.08)
Antwerpen: Weldra 5de editie NaviGAYtion.

Bron: Email aan holebi.info van Caroline Vanmaele, NaviGAYtion.

Dit bericht is gepost op 25 June, 2008 en 5229 keer gelezen.Reageer op dit bericht: