N-VA'r wil meer uitleg over holebi's in de sport.Tijdens de internationale Dag tegen Homofobie, die dit jaar samenviel met de Belgian Lesbian & Gay Pride, uitte onze Vlaamse Holebifederatie zijn ongenoegen inzake homofobie in de sport.

Naar aanleiding daarvan gaat Vlaams volksvertegenwoordiger Piet de Bruyn, van N-VA, meer uitleg vragen aan minister van Jeugd, Sport en Brussel, Bert Anciaux (VL.Pro), over het charter der Gemeenschappelijke verklaring over de gelijke behandeling van hetero- en holebiseksualiteit in de sport.

De Holebifederatie wees er al eerder op dat er een hoog machogehalte heerst in en rond de sportwereld, en dat dit er mede voor zorgt dat men van mening is dat homo's en lesbiennes niet in de sportwereld thuishoren.

Een eerste initiatief om holebiseksualiteit bespreekbaar te maken in de sportwereld was het charter: Gemeenschappelijke verklaring over de gelijke behandeling van holebi's en hetero's in de sport. Dat op het internationaal congres: 'More than playing Games', tijdens de EuroGames (GayGames) in Antwerpen werd voorgesteld, en daar ook door de minister en de voorzitter van de Belgische Voetbalbond werd ondertekend.

Het charter zou zijn overgemaakt aan alle Vlaamse sportfederaties met de vraag het te onderteken, maar...tot op heden hebben slechts een handjevol organisaties dit ook effectief gedaan. De vragen van De Bruyn worden a.s donderdag behandeld in de Commissie Welzijn, Jeugd, Sport en Media.

Eerder kon je bij ons lezen:
Kamervragen over homofobische aanvallen op Belgische Gay Pride.
Jong NV-A wil meer inspanning voor holebi's.
Oostenrijk organiseert campagne homo's en voetbal tijdens EK.

Bron: gaylive

Dit bericht is gepost op 23 June, 2008 en 2246 keer gelezen.Reageer op dit bericht: