Vriend van Belgische cineast Benoît Lamy verdacht van doodslag.Gisteren kon je in alle media lezen dat de Belgische cineast Benoît Lamy (foto) afgelopen zondag is overleden, hij werd 62 jaar. Vandaag blijkt dat zijn levenspartner Perceval Ceulemans, beschuldigd word van doodslag.

Donderdag moet Ceulemans voor de raadkamer verschijnen, die vermoedelijk zijn aanhouding zal verlengen. Hij zou recent al enkele bekentenissen hebben afgelegd. De autopsie van het stoffelijke overschot van Lamy zou geen twijfel laten.

Na de ontdekking van het levenloze lichaam van de Belgische regisseur, badend in het bloed, werd Ceulemans 24 uur in voorhechtenis genomen. Door gebrek aan bewijzen werd hij vrijgelaten. Bij een buurtonderzoek en een aantal elementen uit zijn tijdsgebruik is hij in de problemen gekomen, waarna hij over ging tot bekentenissen.

Lamy is vooral bekend door de film 'Home sweet home' een komedie dat een cultsucces werd, het verhaal kloeg de wantoestanden in Brusselse rusthuizen aan en sleepte 14 internationale prijzen in de wacht, waaronder die van beste film in Montréal. Verder regisseerde Lamy ook nog 'Jambon d'Ardenne' en 'La vie est belle'. En recent regisseerde hij nog 'Combat de fauves', met Ute Lemper en Richard Bohringer.

Aan de oorsprong van het onderzoek ligt een klacht tegen onbekenden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar zonder de intentie om te doden.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 17 June, 2008 en 3277 keer gelezen.Reageer op dit bericht: