25 jaar Effeta - Holebi's en Zingeving.UPDATE:
Sinds 12 juli 2009 bestaat de groep niet meer.

In september 2008 start Effeta haar vijfentwintigste werkjaar.

Naar aanleiding van het vijfentwintigste werkjaar dachten we dat het goed was om zowel even achter- als vooruit te kijken en ons de vraag te stellen wat ons NU bezig houdt en motiveert. Op 21 september 2008 organiseert Effeta hieromtrent dan ook een “open denkdag” (zie programma & vragenlijst onderaan).

De werkgroep werd in 1984 gesticht onder impuls van kanunnik P. Dehaene die als priester werkzaam was in teledienst en in het gezinspastoraal. De doelstelling van de groep was om de positieve boodschap te laten horen dat ‘holebi- en gelovig zijn’ wel kan samengaan. De louter negatieve benadering van homoseksualiteit en de veroordelende uitspraken van de kerk maakten het voor gelovige holebi’s erg moeilijk om een eigen en gelukkige levensweg te vinden.

Zijn de uitgangspunten van de groep, zoals ze vijfentwintig jaar geleden werden geformuleerd, nog steeds actueel? In vijfentwintig jaar is er veel veranderd; alleen het Romeinse leergezag lijkt onwrikbaar. Al diegenen die geďnteresseerd zijn in het thema “holebi’s en zingeving” zijn uitgenodigd. Deelname aan de dag is kosteloos met uitzondering van de maaltijd nadien (ter plaatse zelf te betalen). Inschrijven is noodzakelijk (zie verderop).

Programma:

10h30 : viering met ‘De Lier’ te Brugge in aanwezigheid van Huub Oosterhuis (voor de geďnteresseerden) Kapel St.-Leocollege Potterierei 11 B-8000 Brugge Ingang en parking via de grote groene poort in de Elisabeth Zorghestraat.

12h00 tot 14h00 : middagpauze: vrij om je eigen lunch mee te brengen of in de stad iets te gaan eten.

14h00 tot 18h00 : We denken na over holebi’s en zingeving in het Hof van Watervliet te Brugge. (moderator Bernard De Cock) Hof van Watervliet Oude Burg 27 8000 Brugge

18h30 tot ...: gezellig tafelen (voor de geďnteresseerden)


Eerder kon je bij ons lezen:
Holebi.info stelt voor: Effeta.

Bron: holebi.info & effeta.

Dit bericht is gepost op 16 June, 2008 en 2378 keer gelezen.Reageer op dit bericht: