Holebi.info stelt voor: Active Company.Op 2 april zijn wij van holebi.info gestart met een voorstellings ronde om zoveel mogelijk Vlaamse holebi, homo, lesbi,...organisaties in Vlaanderen aan u voor te stellen. De groepen die al aan bod zijn geweest kan je terug vinden via een link onderaan of via de link meer binnenlands nieuws. Wat betreft de antwoorden lieten we de organisaties vrij om kort en bondig te reageren of lang en uitgebreid, waarbij sommigen niet alle vragen beantwoorden en anderen wel.

Verantwoordelijke van een organisatie en geen vragenlijst ontvangen? mail snel naar holebi.info@holebi.info met vermelding vragenlijst.

Als twintigste organisatie stellen wij u voor: Active Company.


Naam of nicknaam en functie van persoon die deze vragenlijst invulde:
Andy Vandervoort, verantwoordelijke communicatie Active Company vzw

Naam organisatie:
Active Company vzw

Doelgroep:
Holebiís in en rond Antwerpen ťn sportieve sympathisanten

Werkings gebied:
Stad Antwerpen en omgeving

Wanneer is de organisatie opgericht? en door wie?
Opgericht in 1995 door vrijwilligers die samen regelmatig gingen sporten.

Waarom richten jullie je specifiek tot de doelgroep waar jullie voor staan?
We vinden het belangrijk dat holebiís kunnen deelnemen aan een kwalitatief sport en vrijetijdsaanbod en dit temidden van holebiís want de activiteiten van active company enten zich ook heel sterk op het levensritme van de holebiís.

Hoeveel leden telt uw organisatie?
350 leden in 2008.

Wat doen en organiseren jullie?
Wekelijks en of maandelijks 13 vaste activiteiten onder de noemer: actieve sport & ontspanning voor holebiís. de activiteiten zijn: badminton, ballroom dansen, conditiegym, fietsen, hiking, koor, tennis, voetbal, volleybal, worstelen, yoga en zwemmen. Het niveau van de sportbeoefening situeert zich ergens op het snijpunt actieve recreatie en competitie.

Hoe worden nieuwe mensen opgevangen, verwelkomt? en door wie?
Elke activiteit wordt geleid door een activiteitsverantwoordelijke die zorgt voor opvang, informatie en begeleiding van nieuwe sporters of deelnemers aan de activiteiten. Deze activiteitsverantwoordelijke zal indien nodig ook de trainer of lesgever van de specifieke activiteit verwittigen.

Komt er veel volk naar jullie activiteiten?
Ja, wekelijks heeft elke activiteit een trouwe deelnemerskern. Op de extra activiteiten zoals de fuiven die een aantal keer per jaar worden georganiseerd of het wandelweekend of bijvoorbeeld de ledendag van active company, dan trekken we uit de verschillende activiteiten deelnemers aan wat meteen een hoger aantal oplevert.

Hoe trekken jullie nieuw volk aan?
We adverteren in tal van holebi-pers: holebitext, de agenda van de holebifederatie, we publiceren ook een tweemaandelijks ledenblad TimeOut dat in de Antwerpse holebi-horeca wordt verdeeld en dat als bijkomend doel heeft nieuwe leden warm te maken om bij active company te komen sporten. Ook onze website www.activecompany.be is een zeer degelijk informatiemiddel.

Wat moeten mensen doen wanneer ze interesse hebben om eens langst te komen?
Op onze website vinden ze de belangrijkste informatie over wat Ė waar Ė wanneer en wat mee te brengen. Heeft men meer info nodig? Dan kan men mailen naar de activiteitsverantwoordelijke van elke sport of naar het algemene info-mailadres: info@activecompany.be

Website: Klik hier

Bron: holebi.info in samenwerking met activecompany.

Dit bericht is gepost op 15 June, 2008 en 3965 keer gelezen.Reageer op dit bericht: