Monstertrilogie van Tom Lanoye (ook) als tv-reeks.Al langer is bekend dat het goddelijke monster van Tom Lanoye (foto) verfilmd zal worden. Nu blijkt dat ook de twee andere delen uit de 'Monstertrilogie' verwerkt zal worden tot een nieuwe tv-reeks op één.

Zowel de film als de serie zal gedraaid worden door regisseur Hans Herbots, van onder andere Verlengd weekend en Windkracht 10. Naar eigen zeggen wordt het een monsterproject waarna bij na de opnames voor het Engelenhuis vanaf 2009 twee jaar bezig zal zijn.

"Het is een luxe om zo intens met een project bezig te kunnen zijn. Film en reeks staan wel helemaal los van elkaar. De film is volledig gebaseerd op het eerste deel, op Het goddelijke monster dus, en zal vooral over de reis van hoofdpersonage Katrien De schryver gaan. De reeks zal ook de twee andere delen, Zwarte tranen en Boze tongen beslaan. Ik schat dat er een tiental afleveringen zullen komen. Er wordt volop gewerkt aan de scenario’s momenteel. Ondertussen gaan we ook stilaan de casting opstarten."aldus Herbots.

De Lanoye trilogie gaat over een rijke West-Vlaamse familie tapijtboeren, die hun imperium tenonder zien gaan door naijver, corruptie, gesjoemel en seks. Lanoy's moderne versie van het Verdriet van België.

Site van Tom Lanoye: Klik hier

Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 14 June, 2008 en 4217 keer gelezen.Reageer op dit bericht: