Kamervragen over homofobische aanvallen op Belgische Gay Pride.België: Zopas werd er binnen de Kamercommissie Binnenlandse Zaken gepraat over het homofobe incident tijdens de Gay Pride in Brussel waarbij een homo-koppeltje werd aangevallen door een tiental allochtone jongeren.

Na de feiten stapte het homo-koppeltje naar de politie maar daar werden ze niet hartelijk ontvangen, sterker nog de politieagenten waren ongeďnteresseerd en wilden enkel een proces verbaal opstellen in plaats van te gaan kijken naar de plaats van delict waar de daders vermoedelijk nog aanwezig waren.

Katia Della Faille (foto), Kamerlid en holebimeter van Open Vld, wilde van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) weten hoe dit is kunnen gebeuren, en greep dit homofobische incident aan om op te roepen voor een correcte behandeling van alle slachtoffers van homofobisch geweld bij de politie.

Patrick Dewael antwoordde dat de politie altijd correct moet optreden tegen homofobisch gedrag. Hij verwees daarbij naar de deontologische code van de politie die in mei 2006 werd opgesteld en ingevoerd. De minister gaf de belofte dat het homofobische incident wordt onderzocht. Daarbij heeft inmiddels de korpschef van de politiezone Brussel zijn intern toezicht belast met het onderzoek dat het optreden van de politie in deze kwestie zal doorlichten.

Minister Dewael riep ook nog alle slachtoffers van homofobisch geweld op om aangifte te doen. Als de politie niet adequaat reageert, kunnen slachtoffers steeds terecht bij het Comité P of de algemeen inspectie om klacht neer te leggen tegen dat politieoptreden, want uiteindelijk werden deze controleorganen speciaal opgericht voor dit soort situaties.

Eerder kon je bij ons lezen:
Brussel: Nog twee homo's in elkaar geslagen tijdens Gay Pride.
Twee homo's in elkaar geslagen tijdens Belgian Lesbian & Gay Pride.

Bron: gaybelgium

Dit bericht is gepost op 12 June, 2008 en 2102 keer gelezen.Reageer op dit bericht: