Holebi.info stelt voor: HijZijZo!Op 2 april zijn wij van holebi.info gestart met een voorstellings ronde om zoveel mogelijk Vlaamse holebi, homo, lesbi,...organisaties in Vlaanderen aan u voor te stellen. De groepen die al aan bod zijn geweest kan je terug vinden via een link onderaan of via de link meer binnenlands nieuws. Wat betreft de antwoorden lieten we de organisaties vrij om kort en bondig te reageren of lang en uitgebreid, waarbij sommigen niet alle vragen beantwoorden en anderen wel.

Verantwoordelijke van een organisatie en geen vragenlijst ontvangen? mail snel naar holebi.info@holebi.info met vermelding vragenlijst.


Als negentiende organisatie stellen wij u voor: HijZijZo!


Naam of nicknaam en functie van persoon die deze vragenlijst invulde:
naam: Hans, Interne en externe communicatie, boekhoudingverantwoordelijke.

Naam organisatie:
HijZijZo!

Doelgroep:
Voor holebi's van 16 jaar tot

Werkingsgebied:
Turnhout en omliggende gemeenten

Wanneer is de organisatie opgericht? en door wie?
januari 2005

Waarom richten jullie je specifiek tot de doelgroep waar jullie voor staan?
Er valt voor holebi's nogal wat te beleven in de moderne holebi-wereld. En ook daarbuiten. De meeste homo's en lesbiennes hebben tegenwoordig minder problemen met andere mensen, en vice versa.

Hoeveel leden telt uw organisatie?
Wij hebben hier geen zicht op omdat wij geen ledenlijst hebben.

Wat doen en organiseren jullie?
Wij delen onze ervaring van "anders zijn". We willen samen plezante dingen doen, samen problemen aanpakken. De ene voelt zich beter in het ontspannende, de andere wil serieus bezig zijn. Geen verplichtingen, alleen respect voor elkaar. Alles voor een open wereld.

Hoe worden nieuwe mensen opgevangen, verwelkomt? en door wie?
Door ons onthaal team, voor elke activiteit zijn deze mensen iets vroeger aanwezig zodat ze het vuur al kunnen breken.

Komt er veel volk naar jullie activiteiten?
10 25 personen, verschilt naar gelang welke activiteit het is

Hoe trekken jullie nieuw volk aan?
Website, ontmoetingsactiviteiten,

Wat moeten mensen doen wanneer ze interesse hebben om eens langst te komen?
Op onze website staat alles uitgelegd. Indien men angst heeft mogen ze met de onthaaldienst mailen en/of bellen, deze zijn te bereiken op onthaal@hijzijzo.be en op 0494/85.04.77.

Wat willen jullie ons nog meer vertellen?
HijZijZo! wil een opstapje zijn om de ogen te openen. De ogen van de wereld, om te zien dat homoseksualiteit niet ongewoon is. De ogen van de holebi, om te zien wat er binnen en buiten de holebi-maatschappij allemaal voor mogelijkheden liggen. En is het niet allemaal zonneschijn, dan willen we vanuit onze eigen ervaring van "anders zijn" helpen. Mensen van onze ploeg onthaal willen samen met jou uitzoeken hoe je situatie is, en welke wegen open liggen. Voor een gesprek maak je een afspraak via ons telefoonnummer of ons mailadres. Heel het jaar door kan je deelnemen aan verschillende activiteiten. Stadsbezoeken, een wandeling, bowlen, ... of specifieke holebi-activiteiten zoals de GayPride of de Lesbiennedag. Verder geven wij heel wat informatie. Het vreemde schrikt nog heel wat mensen af. Heb je vragen rond homoseksualiteit? Wil je een schoolproject maken? Zoek je mensen die voor je vereniging of klas willen komen vertellen over holebi-zijn? Of heb je liever dat wij een voordracht of een actieve les over homoseksualiteit komen geven? Onze ploeg heeft ervaring en materiaal. Elk jaar zijn we in verschillende scholen en groepen te gast.

Website: Klik hier

Bron: holebi.info in samenwerking met hijzijzo.

Dit bericht is gepost op 11 June, 2008 en 2614 keer gelezen.Reageer op dit bericht: