Brussel: Nog twee homo's in elkaar geslagen tijdens Gay Pride.Brussel: Op 21 mei kon u bij ons lezen over twee homo's die werden aangevallen door homofoben tijdens de jaarlijkse Belgian Lesbian & Gay Pride van afgelopen 17 mei. Blijkt nu dat dit niet de enige homofobische aanvallen waren maar dat er in totaal vijf homo's zijn aangevallen, dat meld Gaybelgium.

In het eerste geval ging het om een 22-jarige homo en diens vriendje, in het tweede geval om een 26-jarige homo en in het nieuwe geval gaat het om een homokoppel van 30 en 33 jaar.

Het laatste koppel liep hand in hand voorbij een Brussels hotel toen ze op een groepje van tien allochtone jongeren botsten. Ze kregen meteen allerlei scheldwoorden naar hun hoofd maar werden genegeerd door de slachtoffers, maar toen één van hen een boze blik richtte op de aanvallers ontaardde de scheldpartij in een ware vechtpartij. Het homo koppel kreeg tal van rake klappen in het aangezicht en werden getrakteerd op rake klappen in de buik en zij.

"Ze sprongen letterlijk boven op ons", getuigde een van de slachtoffers aan de telefoon. Het koppel probeerde zich naar eigen zeggen uit alle macht te verdedigen maar moesten het onderspit delven tegen de tienkoppige allochtone bende.

De politie was niet vriendelijk toen het homo-koppel wat later aangifte deed van de feiten. Een onthaalbediende in uniform gaf het duo een invulformulier en verwees hen ongeïnteresseerd naar een wachtkamertje waar ze even mochten bekomen van de gebeurtenissen voordat een inspecteur tijd had om een verklaring af te nemen. En ondanks het feit dat het homo-koppel ernstig werd toegetakeld duurde het een tijdje eer ze werden geholpen.

Wat later nam een agent van het onthaal het homo-koppel mee en verzocht hen naar buiten te gaan kijken of de aanvallers misschien nog aanwezig waren, maar hij gaf daarbij te kennen dat hij wel wat beters had te doen, ook een politieman die buiten stond wenste niet naar de plaats van de feiten te gaan. Er werd dan maar klacht neergelegd tegen onbekenden en het homostel keerde huiswaarts, erg onder de indruk van wat hen overkomen was en alweer een illusie armer.

Een van de twee homo's is na de aanval werkonbekwaam geworden en liep onder andere een hersenschudding op. Verder hadden ze allebei tal van kneuzingen en blauwe plekken, en lieten weten erg gefrustreerd te zijn over het optreden van de Brusselse politie.

Eerder kon je bij ons lezen:
Twee homo's in elkaar geslagen tijdens Belgian Lesbian & Gay Pride.
20.000 Proud Holebi's in Brussel + 2 filmpjes en foto's.

Bron: gaybelgium.be

Dit bericht is gepost op 25 May, 2008 en 2657 keer gelezen.Reageer op dit bericht: