Animo voerde actie tegen heksenjacht holebi's in Gambia.Volgens Animo moeten de gebeurtenissen in Gambia sterk veroordeeld worden door de internationale gemeenschap. Vandaag vrijdag 23 mei voert Animo daarom actie aan de ambassade van Gambia in Brussel.

Animo, de jongerenafdeling van sp.a krijgt daarbij de steun van WISH (Werkgroep Internationale Solidariteit met holebi's). Uit het Afrikaanse land Gambia sprak president Yahya Jammeh zeer dreigende taal aan het adres van holebi's, hij gaf ze 24 uur de tijd om het land te verlaten, anders mogen ze de nodige problemen verwachten.

Volgens president Jammeh moeten zelfs huisbazen en hotelbazen holebi's op straat zetten, verder kondigde hij ook een grootschalige controle uit door zijn veiligheidsdiensten. Ook voor hetero's is de president niet mals, hij wil buitenlanders het land uit, en alle winkels die worden verhuurd aan buitenlanders moeten terug in handen van zijn land komen.

En vandaag kwam het bericht dat de president liet weten dat alle homo's moeten worden onthoofd, het artikel kan je hieronder lezen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Gambiaanse president wil dat homoís onthoofd worden.
Gambia geeft holebiís 24 uur om het land te verlaten.

Bron: hetrozehuis.be

Dit bericht is gepost op 23 May, 2008 en 2194 keer gelezen.Reageer op dit bericht: