ZiZo naar alle Vlaamse bibliotheken.Holebifederatie persbericht:

ZiZo, het holebimagazine dat de Holebifederatie uitgeeft, wordt vanaf nu gratis verzonden naar alle Vlaamse bibliotheken.

Onze Vlaamse Holebifederatie wil de informatie uit ZiZo op die manier toegankelijk maken voor iedereen. Door ZiZo via de bibliotheken te verspreiden, hoopt de Holebifederatie ook die mensen te bereiken voor wie informatie over holebiseksualiteit moeilijker vindbaar is.

De Holebifederatie heeft beslist om ZiZo naar alle Vlaamse bibliotheken te sturen. Er waren al een aantal bibliotheken geabonneerd op ZiZo, maar met deze keuze wordt het bereik sterk vergroot. Volgens de Holebifederatie hoort een niet-commercieel blad als ZiZo thuis in iedere bibliotheek of informatiekiosk.

“We willen ook de mensen die geen ZiZo durven kopen in de krantenwinkel of die zich niet kunnen of willen abonneren, de mogelijkheid bieden om zich over holebithema’s te informeren,” zegt Yves Aerts. “We werken immers niet enkel voor de actieve geëngageerde holebi, maar ook voor holebi’s die nog geen coming-out deden of die zich niet geroepen voelen om zich te verenigen.”

ZiZo neemt een unieke plaats in binnen de Vlaamse holebitijdschriftenmarkt. Het is het enige holebiblad dat politieke en culturele informatie mixt met ludieke en ontspannende redactionele stukken. Het blad bevat ook info over het holebiverenigingsleven én besteedt consequent evenveel aandacht aan de mannelijke en vrouwelijke lezers.

“De Holebifederatie is trots uitgever te mogen zijn van ZiZo,” zegt Yves Aerts. “Het magazine is veelzijdig en biedt uiteenlopende artikels van een hoog niveau. Dat is voor een groot deel de verdienste van de ZiZo-redactie, die uit vrijwilligers bestaat.”

ZiZo online: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
De nieuwe ZiZo is uit. (met enquete, gratis tickets...)

Bron: volledige overname van www.holebifederatie.be

Dit bericht is gepost op 07 May, 2008 en 1783 keer gelezen.Reageer op dit bericht: