Actie Gezin zegt holebi's zijn zelf intolerant.Na de agressieve en zelfs vulgaire aanvallen op Actie voor het Gezin en enkele van haar leden die in bepaalde Vlaamse media verspreid worden, willen wij er aan herinneren dat het democratische debat plaats vindt in absoluut respect van iedere persoon, zonder enige uitzondering.

Wij kunnen niet aanvaarden dat sommige mensen, die zichzelf overigens tolerant noemen, onze werking willen discrediteren en degenen die denken zoals wij proberen te intimideren met persoonlijke aanvallen zonder enige argumentatie. Het is onaanvaardbaar dat in de democratische publieke ruimte bepaalde personen worden ontmoedigd om hun mening te geven door hun duidelijk te maken dat als ze dat toch doen, ze het doelwit zullen vormen van virulente kritiek ad hominem. Dit is zonder meer een vorm van intellectueel terrorisme.

Actie voor het Gezin blijft hierbij, zoals altijd tot nog toe, wel open voor geargumenteerde kritiek en een democratisch debat.

Actie voor het Gezin heeft zich altijd gekant tegen elke vorm van intolerantie ten aanzien van homoseksuele mensen. Als Actie voor het Gezin zich tegen de slogan « F*ck homo’s en hetero’s, ik ben tolero » van minister Van Brempt kant, dan is dat omdat deze slogan, nog afgezien van zijn grove taal, relatievorming tussen twee mensen lijkt te reduceren tot de zuiver seksuele verhouding en geen aandacht schenkt aan een warme vriendschaps- of liefdesband.

Actie voor het Gezin is een pluralistisch burgerinitiatief dat christenen, moslims en vrijzinnigen telt. Wij zullen het belang van het gezin en het kind blijven verdedigen zonder ons te laten intimideren door beledigingen en kwaadwillige aanvallen. Wij zullen niet zwijgen!

Actie voor het Gezin vzw

Eerder kon je bij ons lezen:
Vlaams Belang haalt uit naar holebi-campagne.
Rode Kruis die holebi-campagne steunt is hypocriet.
Jong CD&V erg boos over Actie Gezin tegen holebi's.
Minister Kathleen Van Brempt over actie tegen holebi's.
Holebifederatie vraagt standpunt CD&V over actie tegen holebi's.
F*ck holebi's en hetero's nu is het tolero.

Bron: volledige overname van politics.be

Dit bericht is gepost op 24 April, 2008 en 1962 keer gelezen.Reageer op dit bericht: