Vlaams Belang haalt uit naar holebi-campagne.Vanmiddag tijdens de plenaire zitting van het Vlaams Parlement liet het Vlaams Belang weten niet opgezet te zijn met de Vlaamse holebi-campagne: F*ck holebi's en hetero's, ik ben tolero.

Filip Dewinter kwam plots met een vraag over de tolero-campagne die meer tolerantie vraagt voor holebi's. Hij toonde zich ongelukkig over de "schuttingstaal in de campagne" en is van mening dat het niet kan dat de overheid zo communiceert. Verder had de Vlaams Belanger ook inhoudelijke kritiek en pleitte hij voor meer respect voor wat hij noemde de 'natuurlijke samenlevingsvorm', 'tussen man en vrouw', waar is de moraliteit, vroeg hij zich verder af.

Minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt (SP.A), die de campagne bezielt samen de Holebifederatie en de Jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero, antwoordde dat holebi-jongeren het de dag van vandaag nog steeds er moeilijk hebben om uit de kast te komen, en dat ze vaak ongelukkiger zijn dan heteroseksuele jongeren. Er is dan ook een probleem met tolerantie tegenover holebi's, zei ze nog.

Verder verdedigde de minister de campagne en wees erop dat de woordkeuze uit de slogan van de jongeren zelf komt. "De verschillende samenlevingsvormen zijn evenwaardig", zei Van Brempt, en voegde er aan toe dat dit trouwens de essentie van haar gelijkekansenbeleid is.

"Ik ben homo en ik heb daar niet voor gekozen", zei daarna Jan Rogiers van de VlaamseProgressieven, die Van Brempt feliciteerde met haar campagne. En vroeg aan DeWinter: "Vindt u een homoseksuele relatie minderwaardig"?, maar die weigerde te antwoorden op de vraag maar wel begon uit te wijden over de 'maatschappelijke norm'.

Eerder kon je bij ons lezen:
Rode Kruis die holebi-campagne steunt is hypocriet.
Jong CD&V erg boos over Actie Gezin tegen holebi's.
Minister Kathleen Van Brempt over actie tegen holebi's.
Holebifederatie vraagt standpunt CD&V over actie tegen holebi's.
F*ck holebi's en hetero's nu is het tolero.

Bron: de redactie.be

Dit bericht is gepost op 23 April, 2008 en 2169 keer gelezen.Reageer op dit bericht: