Brugge: Homohater en zijn vrienden riskeren tien jaar cel.Brugge: Vandaag stonden voor de correctionele rechtbank vier mannen terecht wegens diefstal met geweld en homohaat. De feiten speelden zich af in het Brugse Minnewaterpark, het kopstuk van de vier geeft toe te feiten te hebben gepleegd vanwege zijn afkeer voor homo's.

De vier riskeren een celstraf van tien jaar. De feiten dateren van 12 en 13 oktober 2007. Het 22-jarige kopstuk afkomstig uit Gent werd die avond in het Minnewaterpark benaderd door een man, dat pikte hij niet en samen met enkele vrienden trok hij de volgende dag naar het park om daar vier willekeurige mannen met geweld te overvallen.

Een van de slachtoffers is er heel erg aan toe. Hij werd door zijn aanvallers van een brug geduwd en brak hierbij een aantal nekwervels en is hij voor het leven verminkt aan zijn oogkas.

De procureur vroeg voor de vier tien jaar cel. Enkel voor het kopstuk van de bende, een 22-jarige Gentenaar, zou de agressie door homohaat zijn ingegeven, mogelijk kan dit ook een effect hebben op zijn strafmaat. De uitspraak volgt op 15 april.

01.04.08
Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 01 April, 2008 en 1926 keer gelezen.Reageer op dit bericht: