Schooldirecteur mag niet biseksueel zijn.In de Antwerpse gemeente Edegem ligt de schooldirecteur onder vuur omdat hij zijn biseksuele geaardheid in de verf zette op een website met contactadvertenties. Het oudercomité diende inmiddels een klacht in tegen de man.

De schooldirecteur van de gemeentelijke basisschool in Edegem is erg geschrokken van de reacties op de privé gegevens die hij openbaar maakte via de internetsite netlog.be. Zowel leerlingen als leerkrachten konden al een tijdje via deze website kennismaken met de interesses en hobby's van hun schooldirecteur.

Maar enkele ouders kunnen er niet mee lachen en namen aanstoot van de gegevens over zijn biseksuele geaardheid, en dienden een klacht in bij het overkoepelende Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap.

De schooldirecteur gaf via zijn profiel tal van informatie over zijn hobby's en weetjes over zijn privé leven, zoals zijn seksuele voorkeur, en zijn er twee foto's te zien waarbij hij op eentje in ontbloot bovenlijf poseert aan een zwembad.

Dergelijke site's zouden erg populair zijn bij de jongeren, de leerlingen van de school konden op deze manier dus veel informatie inwinnen over hun schooldirecteur.

Die zegt de reactie van de ouders wel te begrijpen. "Ik dacht dat ik met mijn profiel op het internet niemand kwaad deed, maar blijkbaar vinden sommige ouders dat ik te open ben over mijn seksuele geaardheid; Ik wil niemand schade berokkenen, dus heb ik het profiel van het internet gehaald". Dat gebeurde gisteren.

Verder hoopt de biseksuele schooldirecteur dat niemand uit dit voorval de verkeerde conclusies trekt. "Mijn privé leven staat los van mijn job als directeur op school. Ik had zo'n reactie niet verwacht en hoop dat deze storm in stilte voorbijgaat".

Mia De Schamphelaere (CD&V), schepen van Onderwijs in Edegem, zegt dat ze op de hoogte is van de klacht van de ouders en dat ze voorlopig geen commentaar geeft op deze 'interne kwestie'.

04.03.08
Bron: het nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 04 March, 2008 en 2351 keer gelezen.Reageer op dit bericht: