Onze militairen mogen opnieuw (sommige) holebi-site's bekijken.Militairen kunnen opnieuw informatieve holebi-sites bezoeken. De software die het surfgedrag van onze Belgische militairen onder controle moet houden werd aangepast zodat de soldaten opnieuw naar onder andere holebi-site's kunnen surfen.

Dit blijkt uit het antwoord van CD&V minister van Defensie Pieter De Crem, op een schriftelijke vraag van volksvertegenwoordiger Maggie de Block van Open VLD over de kwestie.

Sinds 2004 konden websites die thuishoren in de categorie Gay, Lesbian of Bisexual intrest niet meer worden geraadpleegd. In oktober van vorig jaar werden de categorie├źn aangepast waardoor sites die zich bezig houden met het verzamelen van nieuws voor holebi's opnieuw bezocht konden worden. Sites die zich bezig houden met seks en dating worden nog steeds geblokkeerd.

Welke andere site's onze Belgische soldaten verder nog mogen bezoeken is niet duidelijk. De Crem wilde dat niet vertellen wegens enerzijds de omvang van de lijst en anderzijds omdat deze niet wordt ter beschikking gesteld door de software die alles onder controle houdt.

De site mannenseks.be is nog steeds verboden voor onze militairen, terwijl deze toch echt niet om porno draait maar om seksuele voorlichting. Ook Sensoa de voorlichtingssite voor Seks en Hiv is nog steeds geblokkeerd. Het is mogelijk dat deze sites in de toekomst toch toegankelijk worden omdat het Ministerie van Defensie regelmatig zijn filteringsbeleid evalueert en bijstuurt.

02.03.08
Bron: hetrozehuis.be

Dit bericht is gepost op 02 March, 2008 en 2231 keer gelezen.Reageer op dit bericht: