Artiesten denken met liefde terug aan Benny Neyman.Afgelopen donderdag overleed Benny Neyman (foto), en in de harten van vele Nederlandse volksartiesten heeft de zanger een speciaal plekje. Neyman werd aanzien als een vaste waarde in de Nederlandse lichte muziek die zijn plaats veroverde in de muziekwereld door zijn natuurlijke charme, gevoeligheid en integriteit, die vriend en vijand altijd overtuigde.

"Wat een vakman, en wat een lief mens ook", zei Marianne Weber recent. "Ik bewonder hem nog steeds, ik vind Benny echt een vakman. Ondanks het feit dat hij geen platen meer maakte, was zijn theatertoer elke keer gevuld tot aan de nok".

Frans Bauer herinnert zich nog hoe geschokt hij was toen hij het nieuws hoorde dat de zanger ongeneeslijk ziek was. "Vlak voordat het nieuws bekend werd, ben ik Benny een paar keer tegengekomen, dus ik schrok er erg van. Je ziet maar weer dat het leven snel heel anders kan zijn".

Ook bij de jongere generatie scoorde Neyman goed. "Elk liedje van hem had iets", zei Nick Schilder. "Ook zijn verschijning, ik vond hem er toch uitspringen. Het is altijd verschrikkelijk als je zoiets te horen krijgt".

Muzikaal partner Simon Keizer zei Neyman te zien als de wegbereider van het Nederlandse lied. "Ik vind dat iedereen die zo lang aan de top kan staan wat Nederlandse muziek betreft sowieso al een basis legt voor volgende generaties. Samen met Joling, Arne Jansen, Gordon en Froger vormt hij de basis waar wij nu op varen".

Neyman werd geboren op 9 juni 1951 in Maastricht. In 1975 kwam zijn eerste plaat uit maar brak pas door in 1978 met de plaat: Samen zijn we rijk. De eerste grote hit dateert uit 1980, met 'Ik weet niet hoe' bereikte hij de vijfde plaats in de Top 40. Andere latere hits waren: 'Liefde voor het leven', 'Vrijgezel', en 'Waarom fluister ik je naam nog'. De zanger schreef al zijn liedjes zelf en werd daarbij vooral geïnspireerd door zijn levenspartner Hans van Barneveld, het koppel was al 25 jaar samen.

Meer nieuws klik home
2008

Dit bericht is gepost op 08 February, 2008 en 3169 keer gelezen.Reageer op dit bericht: