Dood van Heath Ledger was een ongeluk.Uit onderzoek blijkt dat acteur Heath Ledger (foto) is overleden aan een onbedoelde overdosis medicijnen, waaronder pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. Dit blijkt uit het onderzoek van een lijkschouwer uit New York.

Op 22 januari overleed de acteur onverwacht in zijn woning, meteen kwam het gerucht dat hij zelfmoord zou hebben gepleegd. Maar na het onderzoek blijkt dus dat het om een spijtig ongeluk gaat, ten gevolge van ruim zes verschillende medicijnen, waarvan de meeste enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar zijn.

"Ledger is overleden als gevolg van een acute vergiftiging door het gezamenlijke effect van oxycodon, hydrocodon, diazepam, temazepam, alprazolam en doxylamine", aldus de lijkschouwer. De medicijnen zijn beter bekend als pijnstiller oxycontin, de kalmeringsmiddelen valium en xanax en de slaapmiddelen restoril en unisom. Hydrocodon is een andere naam voor de pijnstiller ibuprofen.

Hoewel hij van geen van de medicatie een overdosis nam, is hij toch overleden door een combinatie van deze medicijnen. Dat kreeg vader Ledger zopas te horen. Kim Ledger grijpt de dood van zijn zoon verder aan om mensen te waarschuwen voor een onverantwoordelijk gebruik van medicijnen. Volgens hem is de onbedoelde dood van zijn zoon het gevolg van de verborgen gevaren van het combineren van voorgeschreven medicatie, zelfs in lage dosissen.

De acteur werd 28 en raakte vooral bekend door zijn rol als homo in de film Brokeback Mountain. En hoewel er recent al een begrafenis plechtigheid doorging is hij nog steeds niet begraven, waarschijnlijk zal dat binnenkort gebeuren in zijn geboorteland Australiƫ.

Meer nieuws klik Home
2008

Dit bericht is gepost op 06 February, 2008 en 4712 keer gelezen.Reageer op dit bericht: