Politieke vragen over adoptiewet voor homo & lesbi koppels.Maggie De Block, Volksvertegenwoordigster van de Open-Vld gaat Minister van Integratie Christian Dupont ondervragen over adopties door homo en lesbische koppels. De Block reageert hiermee op de vele berichten van vorige week waaruit bleek dat homo & lesbische koppel adoptie in ons landje een lege doos is.

Homo's en lesbiennes kunnen sinds 2006 kinderen adopteren in ons landje, maar helaas blijft het in de praktijk erg moeilijk om een buitenlands kindje te adopteren.

Op federaal niveau is de Belgische adoptiewetgeving aangepast met het duidelijk objectief om zowel hetero als homo of lesbische koppels gelijk te behandelen. Maar in werkelijkheid blijkt adoptie wetgeving voor homo en lesbische koppels een lege doos. Behalve wanneer homo of lesbische koppels al kinderen hebben uit een vorige relatie of vorig huwelijk

De Block wil van Dupont weten of hij een onderzoek zal instellen rond de vraag of er sprake is van tegenkanting van adoptieaanvragen door koppels van het gelijke geslacht vanuit de verantwoordelijke diensten in de deelgebieden. Ook wil de politica dat de minister nagaat of er een verschil is in behandeling bij adopties door hetero en homo of lesbische koppels.

2008
meer nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 22 January, 2008 en 2599 keer gelezen.Reageer op dit bericht: