21ste L-day was succes, lesbische meisjes kwetsbaar.Gisteren ging in Gent de 21ste editie door van de L-day, die vroeger bekend stond onder de naam Lesbiennedag. Op deze dag vieren alle Belgische lesbische en biseksuele vrouwen feest. De dag word jaarlijks georganiseerd door vzw Folia, een vrijwilligersorganisatie voor en door lesbische en biseksuele meisjes en vrouwen.

De dag werd geopend door Yasmine, daarna volgde een politiek debat met onder andere Vlaams minister van Welzijn Steven Vanackere (CD&V) en Helga Coppen, raadgever van Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke. De beleidsmakers werden bevraagd over hun beleid inzake holebi's.

Het debat ging onder andere over de kwetsbaarheid van jonge lesbische en biseksuele meisjes. Want uit onderzoek blijkt immers dat zij vaker depressief zijn dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten. Minister Vanackere verklaarde tijdens het debat in samenwerking met de holebifederatie acties te willen ondernemen ter preventie van zelfdoding.

Ook werd er tijdens het debat gepraat over oudere lesbiennes en over holebi-vriendelijkheid op de werkvloer. Volgens Mieke Stessens van de Holebifederatie ligt er voor zowel de personeelsafdelingen als voor de overheid nog een grote rol weggelegd inzake de werkvloer. Wanneer het ging over oudere lesbiennes kwam men tot de slotsom dat er vooral in de rust- en verzorgingssector nood is om de eigen geaardheid bespreekbaar te maken.

2007
Meer nieuws klik Home.

Dit bericht is gepost op 09 December, 2007 en 1939 keer gelezen.Reageer op dit bericht: