Adje opent eigen theater + video.



Acteur Arijan van Bavel, beter bekend als Adje (foto) uit de shows van Paul de Leeuw, gaat een eigen theater openen. Adje kreeg het voor elkaar dat de Midi-bioscoop in Tilburg wordt omgebouwd in een theater.

Het pand wordt weldra verbouwd en zou volgend jaar open gaan als een laagdrempelig theater voor cabaret en variété. De gemeente koopt het pand voor 2,5 miljoen euro en investeert verder vijf miljoen euro in de verbouwingen. Adje en de gemeente hebben daarbij een samenwerkingscontract opgesteld voor onbestemde tijd.

Adje wie is hij? Hij werd geboren op 21 februari 1979, is van beroep acteur en zanger. In 2003 studeerde hij af aan de kleinkunst Factory in Tilburg als dramatherapeut. Hij begon als jeugdspeler bij een musicalwerkgroep voor jonge talenten dat werd geleid door Frank Sanders, de weduwnaar van Jos Brink.

Adje richtte samen met Han Hazewindus, Sander Loog, Rolf Rombouts, Bart van de Put en Albert van de Linden de Zingende Decoupeerzaag op. In hun eerste voorstelling speelden ze een muziekgroepje uit Budel die voor het eerst buiten hun dorp optraden. Om hiervoor reclame te maken deden ze mee aan het programma van Paul de Leeuw. Hier speelde hij Adje de nerd.

In het begin wisten de redactie van het programma en het publiek van Mooi Weer de Leeuw niet wie Adje was, maar de Volkskrant onthulde zijn identiteit. Paul de Leeuw zelf was wel op de hoogte over wie Adje echt was. Sinds dien is hij een graag geziene gast in de show van de Leeuw.

2007
Meer nieuws klik Home

Dit bericht is gepost op 30 November, 2007 en 6592 keer gelezen.



Reageer op dit bericht: