Diversiteit in het onderwijs, ook voor holebi's.Afgelopen week werd de beleidsbrief onderwijs 2007-2008 van minister Frank Vandenbroucke (SP.A) bekend gemaakt aan het grote publiek. In deze brief worden de ambities van de minister uiteen gezet.

Ondanks een beknopte formulering, heeft de minister (foto) er 97 pagina's voor nodig gehad om zijn plannen bekend te maken. In die nota pleit hij onder andere voor diversiteit in het lerarenkorps.

Dwingende maatregelen zoals de Vlaamse regering er oplegt aan haar eigen diensten en aan de gemeenten, komen er echter niet. Zelfs geen streefcijfers zoals de werkgevers en de vakbonden van de particuliere sector aanvaardden.

Het zal daarbij vooral gaan draaien om een zachte stimulering, hoofdzakelijk via de opleiding van nieuwe leerkrachten. Zo zal men 500.00 euro uittrekken om de lerarenopleiding expertise op te bouwen over het aantrekken, en laten lukken, van allochtonen.

Maar diversiteit wil ook zeggen openstaan voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Via communicatieacties zal de minister holebi-personeelsleden bewust maken van hun rechten.

Het aantrekken van personen met een handicap zal gaan gebeuren door te werken via de lerarenopleidingen. Vandenbroucke melde ook nog dat er maatregelen zijn genomen om personeelsleden die een handicap oplopen in dienst mogen gehouden worden. Hij wil daarbij een uitbreiding doen naar leraars die om medische redenen verminderd functioneren. Voor personeelsleden met een handicap kunnen scholen soms subsidies krijgen.

17.11.07
meer nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 17 November, 2007 en 1611 keer gelezen.Reageer op dit bericht: