Wens van Jos Brink kon niet worden vervuld.Nederland: Hans van der Woude (foto), acteur, was naar eigen zeggen helaas niet in staat om een van de laatste wensen van Jos Brink (foto rechts) te vervullen. "Jos wilde dat ik zijn rol zou overnemen in Purper 101, ik had dat graag willen doen, maar ik kon het echt niet opbrengen".

De reden is dat de levenspartner van de acteur recent is overleden. "Ik zit nog volop in het rouwproces na de dood van mijn geliefde Friso Wiegersma, we waren 32 jaar intens gelukkig met elkaar, het grote verdriet verandert nog wel, maar ik moet heel hard werken om het allemaal te verwerken, en dus werd Jos van Eerd diegene die Jos verving", aldus van der Woude.

"Op de dag dat Friso 81 zou zijn geworden ben ik naar Purper 101 gaan kijken. Ik heb lang getwijfeld of ik wel zou gaan, zijn verjaardag was een extra moeilijk moment voor mij, maar ik weet dat Friso niet zou willen dat ik thuis zou zitten te treuren, dus ging in naar het theater, Frank Sanders (weduwnaar Jos Brink) lukte het ook, en hij is nog veel minder ver in zijn rouwproces dan ik ben".

Dat Jos Brink zijn keuze liet vallen op Hans is niet zo gek, de acteur stond immers begin jaren negentig vier seizoenen mee op de planken met de cabaretgroep, en schreef ook vele te teksten. Maar na de dood van zijn partner Friso stortte hij in en trok zich terug. Friso Wiegersma overleed zeventien maand geleden, net als Jos Brink, aan de gevolgen van kanker.

2007
Meer nieuws klik Home.

Dit bericht is gepost op 05 November, 2007 en 1829 keer gelezen.Reageer op dit bericht: