Homo en lesbische huwelijken in de lift in BelgieSteeds meer homo's en lesbiennes stappen in het huwelijksbootje in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 8% van de Belgische huwelijken, vorig jaar werden afgesloten tussen homo of lesbische koppels. Vooral lesbiennes treden massaal in het huwelijk.

Yves Aerts van de holebi belangenorganisatie: de holebifederatie, zegt dat dit komt omdat lesbische vrouwen vaak kinderen hebben, en dat ze kiezen om te trouwen om meer zekerheid te bieden aan de kinderen.

Er is ook een stijging te merken in het aantal adopties onder homo en lesbische koppels, omdat de nieuwe adoptiewet toelaat dat homo en lesbische partners elkaars kinderen kunnen adopteren.

Vorig jaar hebben de Belgische schepenen van Burgerlijke Stand samen 1.124 homohuwelijken ingezegend. In 2005 waren dat er 1.027, in 2003 maar 854.

De meest trouwlustige homo's en lesbiennes zouden afkomstig zijn uit de provincie Antwerpen, de meeste huwelijken tussen mannen worden dan weer afgesloten in het Brusselse gewest.

2007
Meer Holebi nieuws klik Home.

Dit bericht is gepost op 02 November, 2007 en 2339 keer gelezen.Reageer op dit bericht: