EuroGames 2007 waren een groot succes.Van 12 tot 15 juli gingen voor het eerst de EuroGames door in ons landje. Antwerpen trok toen ruim 3000 deelnemers uit meer dan 40 verschillende landen en meer dan 10.000 bezoekers.

Het organiserend team laat nu weten zeer tevreden te zijn over het resultaat van de Europese sportkampioenschappen voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en vrienden. Men noemt het tevens een unicum omdat dergelijk groot en complex evenement werd georganiseerd zonder fulltime medewerkers.

De organisatoren kregen wel de hulp van verschillende Antwerpse diensten, zoals de Stad Antwerpen zelf, en ook de lokale Antwerpse holebi-organisaties zoals Active Company en Het Roze Huis. Ook was er steun van de overheid, commerciƫle partners en een hele resem Bekende Vlamingen waaronder: Daniela Somers, Jean-Marie Pfaff en Kate Ryan.

De 11 sportcompetities verliepen vlekkeloos, al was dit logistiek gezien een huzarenklus doordat er enkele sporten op meerdere locaties gespeeld werden. Daarnaast waren er ook nog tal van nevenactiviteiten, zoals een holebi tentoonstelling, de ladies party en de mega slotparty.

De organisatie is ook zeer tevreden over de objectieve verslaggeving in de pers, vooraf en tijdens het evenement. Dankzij hen werd er op een positieve manier belicht dat holebi's en sport geen taboe kan en mag zijn. Uiteindelijk namen 3.228 sporters deel en bereikten de spelen meer dan 15.000 toeschouwers.

Mede dankzij de 612 vrijwilligers waarop de organisatie kon rekenen om EuroGames tot een goed einde te brengen kunnen ze ook fier meedelen dat EuroGames 2007 met een positieve financiƫle balans afsluit.

2007
meer nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 29 October, 2007 en 1585 keer gelezen.Reageer op dit bericht: