Rainbow Award aan holebi-vriendelijkste bedrijven uitgereikt.Vandaag werd de Rainbow Award 2007 uitgereikt aan de drie holebi vriendelijkste bedrijven uit België. De organisatie was in handen van de Belgian Business Association (BBA), IBM Eagle en de Holebifederatie.

De BBA peilde aan de hand van een vragenlijst naar de mate waarin bedrijven een actief holebibeleid voeren. 40 bedrijven in België vulden de lijst in.

De bedrijven die een award ontvingen zijn: Capsugel uit Vlaanderen, IBM - Brussel en Westing House Electric Belgium uit Wallonië. De uitreiking gebeurde tijdens het evenement: lgbt@work.

De organisatoren zeggen er van overtuigd te zijn dat holebi vriendelijke maatregelen op de werkvloer noodzakelijk zijn. Uit recente onderzoeken blijkt dat 22% van de werkende holebi's geen coming-out doet op de werkvloer, en 39% blijkt erg selectief te zijn in aan wie men het verteld op het werk. Verder zouden holebi's ook rapporteren dat ze te maken hebben met meer werkbelasting, een lagere verbondenheid met de collega's en een lagere werktevredenheid.

De winnaars van de Rainbow Award werden bepaald op basis van een vragenlijst van de BBA. Die vroeg onder andere of het bedrijf holebi's opneemt in haar diversiteitstrainingen en of de doelgroep wel wordt vermeld in het non-discriminatiecharter. Ook keek men naar hoe een bedrijf omgaat met verlofregelingen, bijvoorbeeld in verband met ouderschap en de erkenning van homo en lesbische relaties.

2007
meer nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 23 October, 2007 en 2298 keer gelezen.Reageer op dit bericht: