Gentse Holebi-Jongeren vestigen Wereldrecord Twister.Dit jaar bestaat de Gentse Holebi-Jongerengroep Verkeerd Geparkeerd 20 jaar. En gisteren zorgden ze zelf voor een nieuwe reden tot feesten, want de holebi-jongeren vestigden het Wereldrecord Twister (foto).

Enkele honderden holebi-jongeren deden gisteren mee aan het wereldrecord Twister spelen op het grootste Twisterveld ooit. De Holebi-organisatie maakte zelf het grote spelbord dat ruim 600 vierkante meter groot was en 9000 bollen telde.

Rond 20:00 uur gisterenavond keurden Schepen van Financien Christophe Peeters en politiecommissaris Steven De Smet het wereldrecord goed.

Het idee om het grootste Twisterbord en spel ooit te maken was niet alleen maar leuk, maar ook een manier van de Holebi-Jongerengroep om meer bekendheid te vergaren in de regio. "Mensen die actief op zoek gaan naar informatie weten de weg naar onze organisatie wel te vinden. Maar voor jongeren die nog twijfelen over hun geaardheid is het soms moeilijker. Vaak hebben zij het meest nood aan een organisatie als de onze", zei Joke van Dam, een van de verantwoordelijken van de feestweek van de Gentse Holebi-Jongerengroep.

2007 holebi info
meer nieuws klik home

Dit bericht is gepost op 18 October, 2007 en 1903 keer gelezen.Reageer op dit bericht: